Команда #Babylon’13 представляє 12-серійний документальний серіал «Позиція Україна»

17.05.2023
Команда #Babylon’13 представляє 12-серійний документальний серіал «Позиція Україна»

Документалісти працювали у прифронтовій зоні. (Фото з сайту corp.suspilne.media.)

Війна продовжується — життя, попри всі випробування, триває.

 

Під обстрілами возить хліб жителям прифронтового Курахового подружжя Єршових, відновленнями в Куп’янській громаді після деокупації займається Андрій Канашевич, виходить на найнебезпечніші позиції бійчиня штурмового підрозділу «Тата» Фурик...

 

Усі вони, а також інші учасники мужнього протистояння російському агресору є героями документального серіалу «Позиція Україна», які на замовлення Суспільного мовлення зняла команда кінооб’єднання  #Babylon’13.


«Фільмування практично всіх 12 фільмів пройшли у прифронтовій зоні, що вимагало від  знімальної групи #Babylon’13 високого рівня професіоналізму, а інколи й відваги. Проте ми ставили за мету показати реальність людей, які продовжують жити та працювати у цих небезпечних умовах, — розповідає режисер і продюсер кінооб’єднання  Володимир Тихий.

 

— Серед героїв наших фільмів мені особливо запам’ятався журналіст і фактчекер Максим Скубенко, який пішов добровольцем у територіальну оборону 24 лютого 2022-го, а зараз є сержантом штурмового підрозділу під Бахмутом. Його особистість та характер змушують задуматися про те, як багато людей роблять неймовірне, щоб захистити свою країну та співгромадян».


«Дуже вправний монтаж, тонкий, стильний (і це зважаючи на те, що у фронтових умовах майже завжди історія знімається на одну камеру). Філігранна робота з музикою — вона з’являється акуратно, саме там, де потрібно. Велика кількість інтершумів: шурхотіння, дихання, вибухи і постріли. Всі звуки війни стають настільки об’ємними, що екран починає працювати, як збільшувальне скло — ти просто поринаєш в історію, віриш їй. І саме це відчуття віри на додачу до абсолютної відкритості героїв укотре нагадує: війна — не там, далеко. Вона в нашій країні й так чи інакше відображається в кожному», — каже виконавча продюсерка суспільно-політичного мовлення Катерина Феленюк.

Тетяна РУДЕНКО