Як сльоза. Черкаський водоканал першим в Україні аналізуватиме воду за розширеними показниками

10.05.2023
Як сльоза. Черкаський водоканал першим в Україні аналізуватиме воду за розширеними показниками

Завдяки новому обладнанню в Черкаському водоканалі першими в Україні проводитимуть аналізи води за розширеним спектром показників. (Фото надане Черкаською міською радою.)

Нове сучасне обладнання надійшло днями до Черкаського водоканалу від благодійної організації «Міжнародна організація з міграції».


За словами директора КП «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова, це дозволить черкащанам першими в Україні проводити унікальні й високоточні  аналізи за розширеним спектром показників і гарантувати споживачам питну воду високого рівня якості та безпечності.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській міській раді, благодійники підсилили комунальне підприємство сучасними кабінетами біологічної безпеки для проведення досліджень, лабораторною системою очищення води та спектрофотометрами.

 

Було доукомлектовано і чинний газовий хроматограф окремим додатковим інжектором і детектором. Також, уточнюють у міській раді Черкас, до водоканалу прибув іще один транш благодійної допомоги від МОМ. Це автоклави, фільтрувальна установка для підготовки проб води, PH-метр-кондуктометр та аналітичні ваги.


За словами заступника міського голови Черкас Сергія Тищенка, на сьогодні лабораторія Черкаського водоканалу — одна з найкращих в Україні.