Павелко анонсував призначення нового головного тренера збірної: «З ним є домовленість»

03.05.2023
Павелко анонсував призначення нового головного тренера збірної: «З ним є домовленість»

У матчі проти «Металіста» динамівці, вперше в другій частині чемпіонату, відзначилися трьома влучними ударами. (Фото з сайту fcdynamo.com.)

Поточний чемпіонат іще триває, а в Українській асоціації футболу вже думають про наступний сезон.

 

Головне завдання, котре потребує вирішення, — це повернення на стадіони глядачів. Вочевидь, нинішній ЧУ вже дограватиметься за порожніх трибун. А от новий національний турнір, сподіваються в УАФ, розпочнеться з глядацькою аудиторією.


«Є домовленість з нашими урядовцями, щоб на наступний чемпіонат пропрацювали протокол безпеки для обмеженої кількості вболівальників, які можуть потрапити на наші стадіони. Будемо робити так, щоб футбол став доступний для наших уболівальників, аби вони могли стежити за матчами клубів та збірних у безпечних умовах», — розповів очільник УАФ Андрій Павелко.


Також анонсував керівник асоціації й іншу хорошу для вітчизняного футболу новину: «Хочу запевнити, що у збірної буде новий тренер. З ним є домовленість, і в обумовлений час ми про це оголосимо. Я впевнений, що вболівальники будуть задоволені, бо ми обираємо тренера не на окремі матчі, а маємо стратегію розвитку. І на презентації ми зможемо разом з новим наставником розповісти про нашу стратегію».


Нагадаємо, що УАФ наполегливо веде перемовини з Сергієм Ребровим і, очевидно, саме з ним (після завершення сезону в ОАЕ) готується укласти довгостроковий контракт.

 

Та в будь-якому разі зустрінуться вітчизняні збірники з новим наставником уже після завершення клубного сезону, коли в червні зберуться для підготовки до поєдинків євровідбору-2024 — проти Північної Македонії та Мальти.


А до завершення нинішнього ЧУ командам залишилося зіграти ще сім повних турів. Попри п’ятиочковий гандикап «Шахтаря» над «Дніпром-1», чемпіонська гонка далека від свого формального завершення.

 

Для того аби випередити «гірників» у турнірній таблиці, у дніпрян є гра в запасі та очне побачення з командою Ігоря Йовічевича, котре відбудеться в передостанньому турі.


Не виключено, що саме той матч і носитиме умовний статус «золотого». У команди з Дніпра роззабивався її головний бомбардир Артем Довбик, що неабияк має надихнути підопічних Олександра Кучера.

 

Нині на його бомбардирському рахунку — 20 голів. І до рекорду українських чемпіонатів, який становить 25 м’ячів і належить колишньому гравцеві «Шахтаря» Генріху Мхітаряну, не так уже й багато.

 

Думається, що саме від успішних дій Довбика значною мірою й залежатиме підсумкове місце «Дніпра-1» у турнірній таблиці.


Відчутний прорив минулого тижня стався й у грі «Динамо». Після двох нічийних поєдинків «біло-сині» знову досягли переможного результату. У гостьовому матчі проти «Металіста» динамівці забили одразу три м’ячі — вперше від початку другої частини сезону.

 

Пожвавлення в їхній грі сталося після підйому на тренерський місток Олександра Шовковського, котрий тимчасово замінив на посаді головного наставника Мірчу Луческу. Румун, як відомо, перебуває на лікарняному і вже переніс дві операції — на серці та кульшовому суглобі.


За словами Шовковського, на посаді керманича для нього важливо передавати гравцям досвід і впевненість, котрі він має як гравець за своїми плечима. При цьому, розповів в. о. головного тренера «Динамо», він перебуває на постійному зв’язку з Луческу й команда продовжує виконувати його тренерські настанови.

 

Без сумніву, на фініші чемпіонату «Динамо» ще спробує «зачепитися» за «бронзу», проте відіграти у «Зорі» п’ять очок фори підопічним Шовковського буде складно. Очки в нинішньому чемпіонаті луганський клуб втрачає нечасто.

 

ТАБЛО
Чемпіонат України. 23-й тур. «Металіст» — «Динамо» — 1:3, «Верес» — «Львів» — 3:2, «Колос» — «Шахтар» — 1:3, «Зоря» — «Чорноморець» — 3:1, «Минай» — «Металіст-1925» — 1:1, «Інгулець» — «Дніпро-1» — 0:2, «Рух» — «Ворскла» — 1:1, «Кривбас» — «Олександрія» — 2:1.
Турнірне становище: «Шахтар» — 56, «Дніпро-1» — 51 (22 матчі), «Зоря» — 49, «Динамо» — 44, «Олександрія» — 34 (22), «Кривбас» — 31, «Ворскла», «Колос» — 30, «Металіст-1925», «Інгулець» — 26, «Верес» — 24, «Чорноморець», «Минай» — 23, «Рух» — 20, «Металіст» — 19, «Львів» — 13.