Паска для «Солов’я». Святкова випічка з німецького борошна і стасівських яєць допоможе знищувати русню

12.04.2023
Паска для «Солов’я». Святкова випічка з німецького борошна і стасівських яєць допоможе знищувати русню

Емблему «Полтавського батальйону небайдужих» додали до кожної упаковки.

Як і минулого року, благодійна організація «Полтавський батальйон небайдужих» напередодні Великодня оголосила акцію з випікання пасок, щоб уторгувати за них грошей на безпілотник для підрозділу аеророзвідки «Соловей» 116-ї окремої територіальної бригади, яка б’ється зараз у найгарячішій точці східного фронту. Таким чином волонтери планують зібрати 220 тисяч гривень.


У паску, яку я випікатиму, приєднавшись до благодійної акції, підуть німецькі борошно, цукор та олія, а також курячі яйця з Полтавської птахофабрики, що в Стасях.

 

А ще солодкі золотисто-бурштинові родзинки, придбані кимось із внутрішньо переміщених осіб і передані у Свято-Успенський кафедральний собор Полтави, де облаштований гуманітарний склад.

 

Тут можна було взяти також посипку на великодню випічку, але у мене її своїх запасів достатньо.


Видача інгредієнтів для випічки, до речі, триває до 13 квітня включно, тож дехто може зробити кілька замісів святкового тіста.


Отож, без перебільшення, у пасках, які купуватимуть полтавці та гості міста протягом 12—14-го, а може, ще й 15 квітня, буде вкладено працю й душу багатьох людей, яким не байдужа доля України.


— На нашу ініціативу відгукнулися десятки полтавок, які зголосилися випікати паски вдома з наданих нами продуктів, подарованих благодійникам, — розповідає координаторка акції, волонтерка «Полтавського батальйону небайдужих» Яніна Барибіна.

 

— Першу партію готової продукції ми отримали вже 11 квітня. Група волонтерів їх святково оформила, упакувала, до кожної упаковки поклала емблему «Полтавського батальйону небайдужих» і надруковане привітання зі світлим християнським святом архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора. Кожну пасочку владика освятив. Їх можна придбати у будиночку Святого Миколая, що біля собору, а також на вулиці біля ЦУМу щодня, з 12:00 до 18:00.


За словами Яніни Барибіної, найбільшу партію пасок — 300 штук — взялася спекти викладачка університету економіки і торгівлі Тетяна Костишина. А в середньому одна господиня випікає від 10 до 20 пасок. Як і минулого року, до акції підключилися студенти та викладачі Полтавського фахового кооперативного коледжу, бізнесмени.

Волонтерка Яніна з великодньою смакотою.


— Відгукнулися також внутрішньо переміщені особи, у яких я вела курси екскурсоводів, — продовжує пані Яніна. — Одна з них, Тетяна Мальцева, підключила до благої справи цілу групу своїх знайомих. Хто з них має можливість, той напече пасок, хтось готовий працювати на фасуванні готової продукції чи на продажі. Дехто просто приносить з дому родзинки і посипки для приготування святкової випічки.


Організатори акції впевнені: полтавці та гості міста із задоволенням купуватимуть смачні домашні паски й донатитимуть на збір безпілотника для захисників. Упевненості в цьому їм додає минулорічний досвід. Тоді метою волонтерів було зібрати кошти на автівку для фронту. А зібрали на дві...