Генератори для водоканалу. Черкаси налагоджують партнерство з німецьким містом Білефельд

22.03.2023
Генератори для водоканалу. Черкаси налагоджують партнерство з німецьким містом Білефельд

Почалася співпраця Черкас із німецьким містом Білефельд. (Фото надане Черкаською міською радою.)

П’ять потужних генераторів для Черкаського водоканалу та «гуманітарку» для переселенців і військових прислали у місто над Дніпром добрі люди з німецького міста Білефельд.

 

Про це йшлося на зустрічі у форматі zoom-конференції черкаського міського голови Анатолія Бондаренка та мера міста Білефельд Піта Клаузена.

 


Як повідомили «Україну молоду», у Черкаській міській раді, на онлайн-зустрічі черкащани обговорили подальші кроки розпочатої між обома містами співпраці та подякували німецьким колегам за таку підтримку.


 За словами міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, отримане обладнання є важливою та відчутною допомогою і дозволить налагодити безперебійну роботу системи водопостачання та водовідведення у випадку ймовірних блекаутів.


Як наголосив Піт Клаузен, жителі очолюваного ним Білефельда, де нині знайшли прихисток чотири тисячі українських біженців, солідарні з Україною та з Черкасами в цей важкий воєнний час.


«Зі щирим серцем ми б хотіли допомогти вам у цій боротьбі. Ми захоплюємось незламністю та силою духу вашої нації, черкаської громади, яка живе й працює в умовах жорстокої війни», — наголосив Піт Клаузен.


Під час зустрічі черкащани та представники німецького Білефельда обговорили подальші кроки для підсилення співпраці в комунальній і медичній галузях.


«Наразі триває підготовка угоди про побратимство Черкас та Білефельда», — підсумовують у Черкаській міській раді.