Без приставки: Камілла Паркер-Боулз офіційно стане королевою

01.03.2023
Без приставки: Камілла Паркер-Боулз офіційно стане королевою

Камілла Паркер-Боулз надіне корону королеви Марії на коронацію Карла ІІІ. (Фото з сайту focus.ua.)

Букінгемський палац офіційно має намір називати Каміллу «королевою», а не «королевою-консортом». Згідно з добре обізнаними джерелами, зміни, ймовірно, відбудуться після коронації короля Карла III у травні.


Втручання покійної королеви в лютому минулого року, коли вона закликала називати свою невістку «королевою-консортом», розглядають як вирішальну демонстрацію підтримки.

 

Тепер, за словами інсайдерів, Букінгемський палац має намір іти далі.


Перша ознака нового підходу з’явилася минулого тижня, коли Камілла запустила «Читальну залу королеви» — без «консорту», коли вона оновила назву своєї благодійної організації «Читальна зала герцогині Корнуольської». Вважається, що Придворний циркуляр — офіційний звіт про королівські зустрічі — також може незабаром відобразити цю зміну.


«У палаці існує думка, що королева-консорт — це громіздко, і, можливо, Каміллі було б простіше бути відомою просто як королева, коли настане час. Читальна зала була ознакою цього. Зрештою, її величність — королева», — йдеться в одному з найвідоміших джерел.


Деякі новинні агенції, включно з The Times і The Telegraph, уже відмовилися від приставки «консорт», коли писали про Каміллу.

 

Марія ТКАЧЕНКО