Чи міг вижити герой Ді Капріо у «Титаніку»? Кемерон перевірив

08.02.2023
Чи міг вижити герой Ді Капріо у «Титаніку»? Кемерон перевірив

Кадр із фільму «Титанік». (Фото з сайту championat.com.)

Знімаючи документальний фільм на честь 25-річчя від дня виходу фільму «Титанік», режисер Джеймс Кемерон припустив, що за певних умов герой Леонардо Ді Капріо Джек міг би вижити у фіналі картини.

 

Для цього його коханій Розі необхідно було віддати Джеку свій рятувальний жилет.


Фільм Кемерона називатиметься «Титанік: через 25 років», а знятий він на честь ювілею з дня прем’єри «Титаніка» 1997 року з Кейт Вінслет і Леонардо Ді Капріо в головних ролях.

 

У рамках проєкту кінематографіст провів спеціальний експеримент, щоб розвінчати теорію про те, що головні герої картини — багата спадкоємиця Роза та пасажир нижньої палуби Джек — могли б удвох поміститися на плаваючому уламку дверей, рятуючись після аварії корабля у фіналі стрічки. Уривок із проєкту показали в ранковому шоу Good Morning America.


Для експерименту Кемерон відтворив сцену з фіналу картини в новозеландській лабораторії з вивчення впливу холоду на організм людини з професійними каскадерами приблизно такого ж зросту і статури, як Леонардо Ді Капріо та Кейт Вінслет, які зіграли Джека та Розу.

 

Далі кінематографіст і каскадери перевірили три можливі сценарії, за яких обидва герої могли вижити. Попередньо випробувачів охолодили до 35 градусів і попросили їх точно виконати всі дії, які герої робили у фільмі відразу після потрапляння в холодну воду.


Так, під час перевірки одного з можливих варіантів розвитку подій з’ясувалося, що за певних умов Джек таки міг вижити у фіналі фільму.

 

Успішний гіпотетичний сценарій припускає, що героїня Рози віддає свій рятувальний жилет Джеку, який перебуває у воді, а сама забирається на уламок дверей.

 

В уривку документального проєкту Джеймс Кемерон визнав, що в такому положенні персонаж Ді Капріо міг би протриматися кілька годин до прибуття рятувальної шлюпки і, можливо, залишитися живим.


Проте, за словами режисера «Титаніка», Джек не дозволив би Розі віддати йому свій рятувальний жилет. Кінематографіст заявив, що герой не збирався робити нічого, що могло б поставити під загрозу життя коханої, що на 100% відповідає його характеру.


Також Кемерон перевірив одну з найпоширеніших фанатських теорій про те, що Роза та Джек могли б разом поміститися на імпровізованому плоту і вижити. Бо, як з’ясував режисер, тіла обох героїв були б досі частково у воді.

 

В такій ситуації обидва персонажі, як показав експеримент, неминуче загинули б, оскільки середня і нижня частини їхніх тіл фактично були б занурені в крижану атлантичну воду впродовж кількох годин.

Марія ТКАЧЕНКО