В УАФ взяли паузу для оголошення нового головного тренера збірної

08.02.2023
В УАФ взяли паузу для оголошення нового головного тренера збірної

Сергія Реброва з нетерпінням чекають у національній збірній України. (Фото з сайту www.ua-football.com.)

Уже понад місяць у національної збірної України з футболу немає головного тренера.

 

Для перерви, де у «синьо-жовтих» немає офіційних турнірів, таке положення справ виглядає не надто критичним.

 

Утім наприкінці березня вітчизняним збірникам належить стартувати у відборі на ЧЄ-2024, і поєдинок проти збірної Англії на «Уемблі» — випробування, котре потребує серйозного підходу та ставлення.


Президент УАФ Андрій Павелко просить не хвилюватися й трохи зачекати. Із кандидатурою нового наставника «синьо-жовтих» у комітеті національних збірних команд УАФ вже визначилися.

 

Проте, за словами Павелка, оголосити його ім’я заважають правила.


Очільник УАФ не став приховувати, що основним кандидатом на посаду головного тренера збірної України є Сергій Ребров.

 

«Ми спілкуємося з ним, маємо спільне бачення щодо гри наших збірних. Ми всі розуміємо, що потрібно рухатися далі, бачити нашу збірну в перспективі, адже триває зміна поколінь. Нам імпонує те, що він може привести в наш футбол іспанську модель з іспанськими фахівцями. Це стосуватиметься гри не лише національної збірної, а й молодіжної та юнацьких. Я впевнений, що це стратегічний і дуже далекоглядний крок», — каже Андрій Павелко.


Зробити ж якісь офіційні заяви Асоціації заважає чинний контракт Реброва з арабським клубом «Аль-Айн».


«Прошу всіх трохи почекати. Ми всі дуже хотіли б оголосити якесь рішення. Але є правила, є контракт, Сергію Станіславовичу треба його виконувати. Я впевнений, що він зараз зосереджений на роботі у своєму клубі. Через деякий час, переконаний, ми все це оголосимо», — наголосив керівник вітчизняного футбольного господарства.


Андрій Павелко пояснює, чому нова тренерська команда варта того, аби її трохи почекали: «Ми маємо стратегічне бачення для того, щоб тренерський штаб міг провести тектонічну роботу з кількома поколіннями гравців. Ми могли б вибудувати ту стратегічну модель, яка дасть нашій збірній зіграти не лише 26 березня на «Вемблі», а й на ЧС-2030, коли ми всі очікуємо на домашній чемпіонат світу. Але найголовніше, що нашу збірну готуватимуть ті спеціалісти, які могли б працювати протягом кількох відбірних циклів. Тож тренерський штаб повинен напрацьовувати далекоглядну стратегію».


Подейкують, що Ребров працює над тим, аби достроково розірвати свій клубний контракт, який розрахований до літа 2023 року.

 

У разі позитивного вирішення цього питання український спеціаліст особисто зможе вивести збірну України на кваліфікаційну гру проти Англії.

 

В іншому випадку діями вітчизняних збірників у перших поєдинках євровідбору-2024 керуватимуть помічники Реброва. За неофіційною інформацією, ними стануть іспанці Вікенте Гомес та Луїс Арагон Байон.


До слова, разом з тренерським штабом Реброва до України з «Аль-Айну» планує повернутися й Андрій Ярмоленко, котрого з нетерпінням очікують у «Динамо». Після переходу Віктора Циганкова в іспанську «Жирону» «біло-синім» конче необхідне підсилення атаки.