У Черкасах ізолятор тимчасового тримання облаштували за європейськими нормами

01.02.2023
У Черкасах ізолятор тимчасового тримання облаштували за європейськими нормами

У Черкаському ізоляторі тимчасового тримання зробили євроремонт і облаштували робочі місця для персоналу за сучасними стандартами.


Як повідомили «Україні молодій» у черкаській обласній поліції, це дозволить поліпшити умови праці поліцейських, які працюють в установі цілодобово.

 

В цьому ізоляторі введено посади інспекторів дотримання прав людини, які попередньо пройшли навчання. Тож для них також облаштували робоче місце.

За словами начальника управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслана Горяченка, такі ремонти проводять і в інших ізоляторах країни.


«Ми поступово їх теж ремонтуємо, незважаючи на те, що тривають бойові дії. На сьогодні у Черкасах це один з ізоляторів, який відповідає європейським стандартам», — каже Руслан Горяченко.

 

І додає, що в черкаському ізоляторі тимчасового тримання відновили всі комунікації, а також встановили сучасні системи відеоспостереження, які поєднані з інформаційною підсистемою Custody Records.

 

Це дає змогу посилити гарантії захисту від неналежного поводження з особами, що там перебуватимуть, і захистити самих правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку затриманих.

Після ремонту в черкаському ізоляторі тимчасового тримання.
Фото черкаської обласної поліції.


Як пояснює начальник управління поліції в Черкаській області В’ячеслав Гурін, розбудова системи відео­спостереження Custody Records — одне з пріоритетних завдань у діяльності поліції, а її використання має бути постійним.

 

Адже технічні можливості системи дозволяють дистанційно спостерігати за станом забезпечення прав затриманих у будь-який час доби та автоматизувати роботу поліцейських у цілодобовому режимі.


«Цього року поліція Черкащини планує по­кращити умови утримання затриманих і в інших ізоляторах — на Уманщині та Смілянщині», — підсумовує очільник поліції Черкащини В’ячеслав Гурін.