Чорне та біле — на честь Карла: бал та виставку Інституту костюма-2023 присвятять легендарному дизайнеру

25.01.2023
Чорне та біле — на честь Карла: бал та виставку Інституту костюма-2023 присвятять легендарному дизайнеру

Карл Лагерфельд і його творчість стали темою Met Gala 2023. (Фото з відкритих джерел)

Зазвичай Met Gala проводять у перший понеділок травня за східним часом.

 

Цього року головна модна подія Нью-Йорка відбудеться 1 травня.

 

Бал буде присвячено творчості Карла Лагерфельда, який зробив величезний внесок у розвиток модної індустрії.

 

Він працював із найтоповішими брендами та заснував власний. У 2019 році «король моди» помер у віці 85 років. Met Gala 2023 пройде на вшанування його унікального таланту.


Співголовами балу призначено актрису, амбасадора Chanel та музу Карла Лагерфельда Пенелопу Крус, британську співачку Дуа Ліпу, сценариста та актрису Міхаелу Коел і Роджера Федерера.

 

Легендарний тенісист, багаторазовий чемпіон турнірів «Великого шолома» у вересні минулого року заявив про закінчення спортивної кар’єри.

Карл Лагерфельд і Анна Вінтур.
Фото з сайту focus.ua.


Розпоряджатися заходом, за традицією, буде голова Met Gala та головний редактор американського Vogue Анна Вінтур. Вона також опікується списком гостей разом зі своєю командою. Імена запрошених знаменитостей, як і раніше, засекречені.


Запрошення Пенелопи Крус виглядає символічно — актриса була й залишається амбасадором бренду Chanel, креативним директором якого Лагерфельд був із 1983 року.


В Інституті костюма Метрополітен-музею також відкриється масштабна виставка «Карл Лагерфельд: Лінія краси».

 

На однойменній виставці буде представлено близько 150 експонатів, що розкривають творчу спадщину легендарного дизайнера: від ранніх робіт 1950-х років до останньої колекції для Chanel, яка вийшла 2019 року.

 

Глядачі побачать вбрання та оригінальні ескізи Лагерфельда, створені ним за час роботи в Chanel, Fendi та Chloе, а також для Balmain, Patou та його власного лейблу Karl Lagerfeld.


Виставка в The Metropolitan Museum of Art включатиме понад 150 робіт скандального модельєра, починаючи з 1950-х років аж до його життя. Дрес-код самого Бала позначений «На честь Карла».

 

Це передбачає можливість для гостей вибрати вбрання руки самого майстра або модних будинків, з якими він працював. Також можна буде одягнутись у стилі Лагерфельда: велика кількість чорного та білого, зачіски з фірмовим хвостом, сонцезахисні окуляри, костюми, краватки та рукавички без пальців.

Марія ТКАЧЕНКО