Прогресивний дебютант: уже в дебютному матчі за «Челсі» Михайло Мудрик міг відзначитися голом

25.01.2023
Прогресивний дебютант: уже в дебютному матчі за «Челсі» Михайло Мудрик міг відзначитися голом

Уже в дебютному матчі за «Челсі» Михайло Мудрик міг відзначитися голом. (Фото з сайту www.ua-football.com.)

Довго чекати дебюту Михайла Мудрика в англійській прем’єр-лізі не довелося.

 

Через кілька днів після підписання грандіозної угоди з «Челсі» 22-річний український півзахисник вийшов на заміну в матчі «аристократів» проти «Ліверпуля».


У поєдинку, котрий завершився «сухою» нічиєю, екс-«гірник» одразу показав свої ключові якості: завдяки високій швидкості та яскравому дриблінгу створив чимало клопоту опонентам, був близький до гола й у підсумку заслужив чимало компліментів від місцевих футбольних експертів.


«Дебют Мудрика був хороший. Він із нами лише кілька днів і ставатиме лише кращим. Що довше він буде з нами, то більше ми будемо розуміти один одного. Але є багатообіцяючі ознаки.

 

Він підніме вболівальників зі своїх сидінь. Він знає, де шукати забиті м’ячі», — сказав наставник «Челсі» Грем Поттер.


Дехто з уболівальників «аристократів» охрестив Мудрика «нашим Мессі». Натомість легендарний гравець «Лі­верпуля» Стівен Джеррард порівняв українського «вінгера» з нідерландцем Ар’єном Роббеном, який відзначався особливою роботою ніг, потужною швидкістю та тонкою роботою з м’ячем. Колишній захисник «Манчестер юнайтед» Гаррі Невілл, оцінивши дебют Мудрика, заявив: «Не хотів би грати проти нього».


Загалом на Туманному Альбіоні високо оцінили ігровий потенціал молодого українського півзахисника, котрий, до слова, став десятим за ліком повпредом вітчизняного футболу в елітному англійському дивізіоні.

 

При цьому в самому «Челсі» сподіваються, що з талановитим новачком справи у команди підуть краще й вона (перебуваючи на 10-й позиції) до кінця сезону ще зможе включитися в боротьбу за високі місця.


Тим часом «Арсенал», який програв боротьбу за Мудрика «Челсі», продовжує утримувати лідерство в АПЛ.

 

Завдяки перемозі над «МЮ», здобутій на заключних хвилинах поєдинку, «канонірам» вдалося зберегти п’ятиочкову перевагу над «Манчестер Сіті». Півзахисник збірної України Олександр Зінченко знову був на перших ролях у складі «Арсеналу», провівши на полі весь поєдинок.


«Я люблю такі матчі. Відчуття перемоги в останню хвилину, в останню секунду — це те, що неможливо описати словами. Сьогодні було неймовірно. Мені потрібно переглянути матч іще раз, тому що це чарівні моменти», — так прокоментував перемогу над «МЮ» Зінченко.


А от Віталію Миколенку, котрий захищає кольори «Евертона», останнім часом особливо радіти нічому. Так, у грі проти «Вест Хема» захисник збірної України вийшов у стартовому складі, проте за підсумками гри «іриски» зазнали вже 11-ї поразки в чемпіонаті й ще більше загрузли в зоні «вильоту».


З новими емоціями розпочав наступну главу своєї кар‘єри інший лідер української збірної — Руслан Маліновський. Як зізналася дружина футболіста, Роксолана, останніми місяцями вона вже звикла бачити свого чоловіка постійно засмученим. І зовсім не через те, що в «Аталанті» в нього не було достатньо ігрової практики.

 

«Руслан перестав відчувати себе частиною колективу», — пояснила Маліновська.


У «Марселі» командна атмосфера українцеві подобається значно більше. У своїй першій грі на «Велодромі» Маліновський вийшов у «старті» й відсвяткував з партнерами перемогу над «Лор’яном» — 3:1.