Помста за Зевса: прикордонник-кінолог Володимир Voha нищив ворога за смерть службового собаки

18.01.2023
Помста за Зевса: прикордонник-кінолог Володимир Voha нищив ворога за смерть службового собаки

Прикордонник Voha та його загиблий пес Зевс. (Фото МВС.)

Усі службові собаки одного з прикордонних відділів Ізмаїльського загону на Одещині загинули під час першого масованого ворожого обстрілу ще 24 лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну.

 

Серед них був і службовий пес Зевс, яким опікувався прикордонник Володимир.

 

Це викликало у кінолога великий розпач, але ще більше — неабияку жагу до помсти за свого чотирилапого побратима.


«Я за свого Зевса буду нищити ворога безжально та до останнього», — сказав тоді прикордонник-контракт­ник, який присвятив кінологічній службі понад 20 років і попросився у бойовий підрозділ.

 

Цю життєву історію наводить МВС України. За даними правоохоронного відомства, навесні 2022 року Володимир, який отримав від побратимів позивний Voha, активно брав участь у боях під Сіверськодонецьком. Але другого травня боєць отримав осколкові поранення в спину та руки й був госпіталізований.

 

Утім у медичному закладі він відмовився від реабілітації та попросився назад до своїх побратимів. Ще впродовж півтора місяця Voha брав участь у боях під Святогірськом.


«Зараз Володимир підлікувався та продовжив службу в одному з підрозділів на півдні країни. А ще підбирає собаку, з яким пройде навчання та шукатиме заборонені до перевезення через державний кордон предмети, як це він робив понад 20 років своєї служби», — додають у МВС.


Володимир зазначає, що у потрібний час може знову стати зі зброєю в руках, аби гнати окупантів зі своєї рідної землі, та вірить у нашу велику Перемогу.