Двоє жителів Сміли торгували гуманітарною тушонкою: отримали по три роки з іспитом

04.01.2023
Двоє жителів Сміли торгували гуманітарною тушонкою: отримали по три роки з іспитом

Шахраїв затримало СБУ. (Фото СБУ)

Днями Смілянський міськ­районний суд Черкаської області розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження з обвинувачення двох жителів Сміли — чоловіка і жінки, у торгівлі гуманітарною тушонкою.


Як встановило слідство, за попередньою змовою ці двоє 13 травня цього року подали до Смілянської міської ради лист командира добровольчого формування Запорізької територіальної бригади №3 з проханням про надання військовим гуманітарної допомоги.

 

Але, одержавши в дитсадку №19 «Світанок» одну тисячу банок тушкованого м’яса, сховали все те добро у власному гаражі.

 

А згодом підшукали покупця на тушонку й намагалися реалізувати 500 банок за 40 тис. гривень, однак були затримані працівниками Служби безпеки України.

 

 

Отож такими діями спритники завдали Смілянській міській раді матеріальних збитків на загальну суму 80 тис. гривень.


На досудовому слідстві та судовому засіданні обвинувачені визнали себе винними повністю. Мотиви, з яких вони позарилися на харчі для захисників, — борг у 10 тисяч гривень, який треба було віддати. Так додумалися заробити.

 

І заробили: суд визнав їх виннними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство), і призначив три роки позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.