Обійняти Головнокомандувача: Залужний здійснив мрію сина зниклого безвісти військового з Черкас

21.12.2022
Обійняти Головнокомандувача: Залужний здійснив мрію сина зниклого безвісти військового з Черкас

Черкаського Іванка, сина захисника, замість батька обійняв Валерій Залужний. (Фото з ФБ-сторінки Олени Варфоломєєвої.)

Днями Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний здійснив мрію черкаського підлітка Івана, сина військового.


«Цього року, цього страшного і важкого для всіх нас року, у моєї дитини сталося справжнє передноворічне диво. Коли мені зателефонували з департаменту соціальної політики Черкаської міської ради із запрошенням взяти участь в акції «Стань святим Миколаєм» для дитини, яку війна розлучила з татом, я особливо ні на що і не розраховувала. Запропонували сину написати листа з побажаннями», —  розповідає мама хлопця — черкащанка Олена Варфоломєєва.

 

За її словами, дитина нічого не попросила, окрім аби тато знайшовся... А ще Іванко написав, що мріє про зустріч із Валерієм Залужним.


Пані Олена передала той лист. І ось телефонний дзвінок із департаменту соцполітики, мовляв, Валерій Федорович запрошує Іванка на зустріч. І чекає його, аби передати від святого Миколая подарунок.


«Кажу: ви що, серйозно? Та син же так, просто написав... У мене навіть думки не було, що той лист усерйоз сприймуть. Плачу я. Плачуть по той бік телефону», — пригадує Олена Варфоломєєва. І додає: «Мого сина обійняв Валерій Залужний. Обійняв так, як, мабуть, обійняв би батько. І колись Іван обов’язково покаже це фото своєму татові».


«Так, головна синова мрія ще попереду, але сьогодні відбулося те, що дало йому найцінніше, — віру. Віру в те, що можливо все! І таки треба мріяти. І треба вірити», — зазначає пані Олена і дякує команді помічників святого Миколая, які зробили неймовірне, — міському голові Черкас Анатолію Бондаренку та Марині Гаркавій із департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.