«На Різдвяні свята всі ся згуртуймо»: багатожанровий фестиваль-конкурс почав відбірковий етап

14.12.2022

Різдвяний багатожанровий фестиваль-конкурс «На Різдвяні свята всі ся згуртуймо» Міжнародного мистецького перформансу «Ти у серці моїм, Україно!» почав відбірковий етап, який триватиме до 25 січня нового року.

 

У другому турі члени журі прослуховуватимуть та оцінюватимуть усі конкурсні роботи, які до нього будуть допущені.

 

Оголошення результатів заплановане на 10 лютого 2023 року у фейсбук-групі фестивалю.


Мета фестивалю-конкурсу — об’єднати українців, які живуть і працюють у різних куточках України і світу, щоб разом донести автентику української культури, неповторність і красу наших колядок та щедрівок.

 

Важливими є збереження національних цінностей під час війни, популяризація народних традицій, а також моральна та матеріальна підтримка ЗСУ.


Номінацій — аж 13!  Від вокального жанру,  авторської пісні, хореографії до найкращого виконання «Щедрика» (в усіх номінаціях), моди, стилю, дизайну, мистецтва фотографії та аудіовізуального мистецтва.

 

Учасниками можуть стати солісти, дуети, тріо, квартети, ансамблі, гурти, хори, оркестри. Вік учасників необмежений, а змагатимуться у семи категоріях за цим показником.


Внески учасників фестивалю-конкурсу є благодійними. Частина коштів, зібраних під час фестивалю-конкурсу, буде передано на потреби ЗСУ.


Організатори — Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень за підтримки департаменту культури КМДА та асоціації Mist-IL Ponte (Італія, м. Губбіо), а також міжнародних громадських організацій України, Естонії, Словенії, Італії, Іспанії, Франції.  


Фестиваль-конкурс також долучає до співпраці Міністерство культури та інформаційної політики України,  Міністерство освіти і науки, членів асоціації діячів естрадного мистецтва України, Канади, США, Італії, Франції, Польщі.


Міжнародне  журі конкурсу складається з представників восьми країн світу і формується із заслужених діячів мистецтва та культури, викладачів вишів, запрошених артистів і громадських діячів України, Канади, США, Словенії, Бельгії, Італії, Іспанії, Франції, Польщі. Голова — Леся Королик (Італія) — заслужена діячка естрадного мистецтва України, співачка, викладачка, диригентка хору.

 

Тетяна РУДЕНКО