Ахтем Сеітаблаєв вперше стане дідусем

14.12.2022
Ахтем Сеітаблаєв вперше стане дідусем

Відомий актор Ахтем Сеітаблаєв з донькою.

Режисера та актора Ахтема Сеітаблаєва ми знаємо передусім за чудовими фільмами «Хайтарма», «Кіборги», «Захар Беркут».

 

У свої 50 (а саме стільки виповнилося Ахтему Шевкетовичу 11 грудня) він запам’ятався багатьма яскравими ролями у фільмах та серіалах.

 

Та й свій ювілей також зустрів на сцені, зігравши в театрі «Сузір’я» у виставі «Бельведер».

 

А після вистави з рук головнокомандувача Валерія Залужного отримав відзнаку «Золотий хрест» — від початку повномасштабного вторгнення Ахтем Сеітаблаєв став бійцем, а згодом — пресофіцером 206-го батальйону ТрО Києва.

 

Воює він і на культурному фронті — від 22 лютого в прокат виходить його новий фільм «Мирний-21» про перші дні війни та луганський прикордонний загін.


Утім зовсім скоро йому доведеться звикати до ще однієї, зов­сім нової для себе ролі — ролі щасливого дідуся. Як зізнався актор, його старша донька, 27-річна Назли, у січні чекає на первістка.


Як відомо, весілля Назли та її коханого Рустема відбулося в середині вересня минулого року: в Україні, в Туреччині та в Бельгії, де нині живуть молодята.

 

Церемонія відбувалася за кримськотатарськими традиціями: пара одружувалась у мечеті в традиційних костюмах, а далі Назли одягла класичну білу сукню нареченої.

 

Тоді весільні фото тата з донькою розлетілися по всіх українських таблоїдах.


До речі, Назли також стала акторкою, на рахунку якої уже близько 15 ролей. А дебютувала вона в чотирирічному віці у фільмі Олеся Саніна «Мамай». У цьому ж фільмі зіграв роль і Ахтем Сеітаблаєв.


Двічі знімався у фільмах разом із батьком і син Сеітаблаєва Селім. Після анексії Криму він деякий час жив там з мамою, але згодом перебрався до Києва.

 

В одному з інтерв’ю Ахтем розповів, що Селім чотири рази змінював школу, бо не хотів відповідати на запитання, як звати президента росії і бився з однокласниками за гасло «Слава Україні».


А от 9-річна Сафіна (Софія), молодша донька Ахтема та його колишньої дружини і продюсера фільмів Іванни Дядюри, поки що на екран не потрапила. Утім, як вважає тато, це — питання часу.

 

«Я припускаю, що Софі потрапить в артистичне середовище. У неї ж і дідусь по мамі — режисер, і мама займається кіно і телебаченням, і тато, як бачите, теж», — казав він в одному з інтерв’ю.

 

Варто додати, що в родині Сеітаблаєвих і крім Ахтема були актори і співаки. А старший брат його мами став одним із засновників ансамблю «Хайтарма».


Ким стане новий член родини Сеітаблаєвих — поки гадати рано. Майбутній дідусь не зізнався, хто це буде, хлопчик чи дівчинка. Але можна не сумніватися, що це теж буде творча особистість. Аби була перемога і дідусь повернувся до кіно та театру на повну.

 

Сам Ахтем Шевкетович привітав себе з ювілеєм традиційним кримськотатарським побажанням: «Наступного року — в Бахчисараї».