Легендарний Стінг закликав британців допомогти Україні пережити зиму

07.12.2022
Легендарний Стінг закликав британців допомогти Україні пережити зиму

Одним із найбільш вірних і послідовних друзів України виявився і легендарний британський співак і музикант Стінг.

Друзі пізнаються в біді, каже відоме прислів’я.

 

З початку російської агресії ми неодноразово мали змогу переконатися в цьому.

 

Адже без масової підтримки друзів як на військово-політичному, так і на волонтерському та культурному фронтах вистояти нам було б набагато складніше.


Одним із найбільш вірних і послідовних друзів України виявився і легендарний британський співак і музикант Стінг.

 

Ще в березні він засудив напад на Україну і заспівав пісню, написану ще в часи Холодної війни, де йдеться про загрозу ядерного удару.

 

Він зізнався, що дуже рідко співав цю пісню, бо не вірив, що вона знову може бути актуальною.

 

Також він  заявив, що більше ніколи не даватиме концерти та не виступатиме на корпоративах російських олігархів, а також тих, хто хоч якось причетний до російської агресії щодо України.


Тоді ж, у березні, Стінг разом з дружиною, Труді Стайлер, перерахували значну суму та відправили партію «гуманітарки» на адресу благодійної організації Help Ukraine Center у Польщі, яка допомагає ЗСУ та підтримує українських біженців.

 

Пізніше Труді особисто відвідала центр в Любліні та поспілкувалася з українцями, які там живуть, і волонтерами.

 

Сам же співак, виступаючи у Варшаві, перервав свій концерт і звернувся зі словами підтримки героїчного спротиву українців.


А днями в своєму Інстаграмі Стінг знову звернувся до своїх співвітчизників та фанатів у всьому світі із закликом підтримати українців та допомогти їм пережити зиму в умовах постійних бомбардувань росіянами нашої енергетичної системи.


«Зараз зима в Англії, але також і в Україні, де російські війська атакують енергетичні об’єкти, роблячи життя українських сімей нестерпно холодним та брутальним. Доля мільйонів людей висить на волосині та відчайдушно потребує вашої допомоги. Зберегти тепло взимку — це буде найважливішою битвою цієї війни», — написав співак на своїй сторінці.

 

Він закликав жертвувати гроші на рахунки його фонду Renew Democracy Initiative (Ініціатива «Відновлення демократії»), зазначивши, що всі вони підуть на закупівлю теплих спальників та їжі швидкого приготування.


Що ж, із такими друзями — і зима не страшна. Тим більше — для українців, які в радянські часи пізнали і репресії, і депортацію в Сибір — і все одно вижили. Як у нас кажуть: «Будемо і без світла, і без тепла — аби без москаля!».