«Дніпро-1» знову вийшов в одноосібні лідери чемпіонату України

02.11.2022
«Дніпро-1» знову вийшов в одноосібні лідери чемпіонату України

«Дніпро-1» знову вийшов в одноосібні лідери чемпіонату України. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Неповні тури, повітряні тривоги, котрі переривають матчі, умовно домашні поєдинки для переважної більшості команд — такі ось особливості проведення нинішнього чемпіонату України з футболу.

 

При цьому флагмани продовжують грати на два фронти.


«Після Ліги чемпіонів усім завжди важко, що показують своїм прикладом «Челсі», «Атлетико» та інші команди. Ми повинні мислити позитивно, зробити висновки і рухатися далі», — такою була реакція головного тренера «Шахтаря» Ігоря Йовічевича на нічию в матчі 10-го туру ЧУ проти «Олександрії».

 

В цьому протистоянні «гірникам» не вдалося утримати переможний результат. За словами їхнього «коуча», вирішальним для результату стало вилучення бразильського захисника Лукаса Тейлора, яке, на думку Йовічевича, дестабілізувало команду.


Водночас двоє інших вітчизняних учасників єврокубків свої матчі 10-го туру виграли.


«Дніпро-1» мінімально переграв «Чорноморець», а «Динамо» впевнено здолало «Кривбас». Для «біло-синіх» команда з Кривого Рогу вже давно вважається зручним суперником.

 

Як свідчить статистика останніх двох десятиліть, у протистояннях із криворізьким клубом динамівці забивають у середньому не менше двох м’ячів за матч.


Після нічиєї у Києві з «Ворсклою» свій домашній матч «Динамо» знову грало у Львові, куди підопічні Мірчі Луческу повернулися з Ларнаки, де взяли своє перше залікове очко в груповому раунді Ліги Європи.


«У нас були помилки в логістиці. Потрібно було менше переїжджати», — румунський наставник «біло-синіх» назвав одну з причин, котра призвела до затяжної серії невдач його команди.

 

Команда Луческу вже втратила шанси на вихід до «плей-оф» ЛЄ, однак у динамівців іще залишається шанс продовжити собі єврокубковий сезон і навесні пограти в третьому за силою турнірі Старого світу — Лізі конференцій, але для цього в заключному турі необхідна перемога над «Фенербахче».


«Хочеться сподіватись, що проблеми залишаться позаду. Думаю, що наш спад значною мірою був пов’язаний саме з вильотом із Ліги чемпіонів. Ми непогано виглядали у всіх іграх, контролювали м’яч. Але те, які подарунки ми робили суперникам у Лізі Європи, лише додавали негативу. Допущені помилки били по команді психологічно, призводили до відсутності концентрації в ігрових моментах. Важко впоратися, коли ти чекаєш на підтримку та допомогу, а отримуєш лише критику», — зазначив Луческу.


А «Шахтар» та «Дніпро-1» вже гарантували собі євровесну. «Гірники» як мінімум гратимуть в Лізі Європи. А дніпряни в своєму дебютному сезоні на євроарені вже точно гратимуть стикові матчі ЛЄ.

 

Нині дніпровський клуб виглядає дуже гідно. Підопічні Олександра Кучера вже досягли пристойного єврокубкового результату.

 

Так само серйозний поступ демонструє «Дніпро-1» і в національному чемпіонаті, де хлопці Кучера, перегравши «Чорноморець» і скориставшись осічкою конкурента, знову стали одноосібними лідерами.

 

«Суперник виграв закономірно. Додати нічого», — наставник «моряків» Роман Григорчук визнав силу опонента, котрий в останніх 15 матчах УПЛ втратив очки лише одного разу, зігравши нещодавно внічию з «Інгульцем».

ТАБЛО
Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 10-й тур. «Металіст-1925» — «Зоря» — 0:3, «Ворскла» — «Минай» — 2:0, «Шахтар» — «Олександрія» — 2:2, «Дніпро-1» — «Чорноморець» — 1:0, «Львів» — «Металіст» — 1:1, «Динамо» — «Кривбас» — 3:1, «Колос» — «Верес» — 2:0.


Турнірне становище: «Дніпро-1» — 25 (9 матчів), «Шахтар» — 20 (8), «Зоря» — 19 (9), «Олександрія» — 17 (8), «Колос» — 15 (9), «Металіст» — 14 (9), «Верес» — 14 (10), «Динамо» — 13 (8), «Ворскла» — 11 (10), «Металіст-1925» — 10 (9), «Минай» — 9 (9), «Рух» — 8 (9), «Кривбас», «Львів» — 6 (9), «Інгулець» — 4 (8), «Чорноморець» — 3 (9)