Концентрація на абсолюті: після десятимісячної перерви Ломаченко переможно повернувся в ринг

02.11.2022
Концентрація на абсолюті: після десятимісячної перерви Ломаченко переможно повернувся в ринг

Рухаючись до об’єднавчого бою, Василь Ломаченко в Нью-Йорку переміг Джемейна Ортіса. (Фото з сайту sport.ua.)

Василь Ломаченко продовжує рухатися до своєї головної спортивної мети — звання абсолютного чемпіона світу.

 

Проваливши в 2020 році першу спробу з об’єднання поясів та втративши одразу три найвищі чемпіонські відзнаки, тепер 34-річний український боксер намагається в статусі зіркового претендента вийти на бій з абсолютним чемпіоном.


Упродовж двох минулих років титул найкращого боксера легкого дивізіону швидко змінював свого володаря. Кривдника Ломаченка — американця Теофімо Лопеса — на абсолютній вершині змінив австралієць Джордж Камбосос.

 

Поки ж українець готувався до бою за чемпіонську корону й планував свій візит на Зелений Континент, чемпіонські пояси у Камбососа відібрав 23-річний Девін Хейні. І тепер саме він диктує свої правила в легкому дивізіоні.


«Хейні — топбоксер. Тому він зараз є чемпіоном. Мені потрібно трохи часу на підготовку, і я готовий до поєдинку з ним. Але чи він точно боксер-легковаговик? Він — супертяж», — заявив Ломаченко після того, як обидва боксери опинилися один навпроти одного під куполом «Медісон Сквер Гардена» в Нью-Йорку.

 

За кілька хвилин до зустрічі з Хейні, котрий, до слова, перейшов із напівсереднього до легкого вагового дивізіону, Василь здобув перемогу в протистоянні з раніше непереможним Джемейном Ортісом і таким чином отримав можливість кинути виклик абсолютному чемпіону.


«Думаю, це був не найкращий виступ Ломаченка. Впевнений, якби на місці Ортіса був я, то наш поєдинок став би окрасою боксерського вечора. Утім вітаю Василя й сподіваюся, що ми зможемо провести з ним бій», — так Хейні висловився про роботу свого ймовірного суперника в ринзі.


А у бою з Ортісом Ломаченко й справді виглядав не найкращим чином. Десять місяців простою для вікового боксера не минули безслідно.

 

На вісім років молодший за Василя опонент дуже жваво розпочав поєдинок, кілька разів завдавши українцеві відчутних ударів у голову.


Загалом, як визнав після бою Ломаченко, суперник трохи здивував його. Однак сюрпризи від Ортіса виявилися не такими вже й болючими для титулованого українського боксера.

 

Ближче до заключної фази поєдинку (а бій тривав усі 12 раундів) ініціатива перейшла до Василя, який на класі переконливо виграв так звані чемпіонські раунди, а разом з ними і весь бій.


«Досвід має значення. Ти не можеш просто його купити в магазині. Факт у тому, що Ортіс ніколи не проходив 12 раундів, ніколи не був протестований у такому ключі. Це причина, чому він програв», — пояснив секрет успіху Ломаченка титулований американський боксер середньої вагової категорії Тімоті Бредлі.


Водночас дії Ортіса настільки вразили Василя, що після бою він переадресував супернику отриманий за перемогу трофей — скромний як для боксерського світу пояс Північноамериканської боксерської федерації.


«Я щасливий повернутися до рингу. Дякую всім уболівальникам за підтримку. Дякую моїй команді. Дякую за бій Джемейну Ортісу. Він — потужний боксер, як я й відзначав іще до нашого бою. Тепер я готовий боксувати за чотири пояси», — сказав Ломаченко.


А Боб Арум — голова промоутерської компанії Top Rank, яка опікується справами Ломаченка, додав: «У легкій вазі необхідно влаштувати бій Хейні — Ломаченко. Ми зробимо все, що можемо, щоб організувати протистояння за звання абсолютного чемпіона, яке хочуть побачити всі фанати боксу. Це два найсильніші легковаговики у світі, і це буде фантастична битва».