Після лютих ракетних атак рф Україна відновила електропостачання у 4 тисячах населених пунктів

19.10.2022

Наша країна втримала енергетичну стійкість після лютих ракетних атак росії.

 

Адже лише за перші три дні минулого тижня ворог завдав по Україні до 130 ракетних ударів та ударів дронів-камікадзе по цивільних та енергетичних об’єктах, зокрема й у столиці.

 

Про це заявив у фейсбуці прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, агресор прагнув залякати українців та паралізувати енергетику нашої держави.


«Своєї мети він не досяг. Україна була готова до такого сценарію. Ми мобілізували зусилля для екстрених ремонтних робіт, відновили електропостачання в 4 тисячах населених пунктів», — констатував глава уряду.


Українці виявили свідомість, добровільно зменшивши споживання електроенергії в середньому на 10%. Приміром, 15 жовтня споживачі Києва та області разом зменшили споживання на 7%.

 

Найсвідомішими, уточнює Денис Шмигаль, щодо зменшення споживання стали мешканці Чернігівської області, їхній результат — майже 20%.


«Усе це дозволяє збалансувати постачання енергії в пікові години та не застосовувати планові відключення. Розраховуємо, що найближчими днями зранку та ввечері українці також утримаються від надмірного споживання електроенергії», — зазначає прем’єр-міністр.


Скажімо, на Черкащині обласна влада закликала жителів зменшити енергоспоживання як у побуті, так і на рівні громад.

 

«Це стосується всіх: ресторанів, кафе, магазинів, підприємств. Слід мінімізувати також зовнішнє освітлення, не вмикати підсвітку фасадів та вивіски», — розповідає голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.