Доспівалися попи до пустої церкви: у Черкасах вилучать землю в московського патріархату

05.10.2022
Доспівалися попи до пустої церкви: у Черкасах вилучать землю в московського патріархату

Соборний парк. (Фото з фейсбуку.)

На сесії Черкаської міськради депутати проголосували за те, аби повернути у комунальну власність земельну ділянку, яка перебуває в оренді в управління Черкаської єпархії Православної церкви московського патріархату.

 

Як повідомили «УМ» у міській раді Черкас, за це проголосували 26 депутатів.


«Землю вилучать для суспільних потреб — створення міського парку на вулиці Надпільній», — розповідають у Черкаській міській раді.

 

І уточнюють, що йдеться про ту земельну ділянку, якою багато років поспіль користується у Соборному парку (це практично в центрі міста) московський патріархат і де збудовано найвищий у Шевченковому краї собор Архістратига Михаїла.


На таке рішення жителі Черкас очікували давно. А дискусія про те, чого навіть під час війни церква окупантів володарює в центрі міста, не стихала у соціальних мережах ніколи.

 

До того ж нещодавно житель Черкас Олександр Руденко зареєстрував петицію з проханням заборонити  діяльність церков московського патріархату та розірвати з ними договори оренди на землю в Черкасах. Звернення набрало понад 600 голосів.


До речі, ще влітку депутати міської ради Черкас відправили звернення до Ради національної безпеки і оборони України, Верховної Ради України про пришвидшення розгляду законопроєкту про заборону діяльності церков та інших релігійних організацій, які підпорядковуються московському патріархату та несуть загрозу для національної безпеки України.

 

Але самі наважилися проголосувати про вилучення землі у церкви окупантів тільки тепер.