Черкащина передала шість всюдиходів морпіхам під Херсон

21.09.2022
Черкащина передала шість всюдиходів морпіхам під Херсон

Всюдиходи для морпіхів. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОВА.)

Ще шість всюдиходів вирушили з Черкащини в один із підрозділів Військово-Морських сил.

 

Про це повідомляє голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, який передав ключі від автівок військовим особисто в руки.

 

За його словами, морпіхи, яким Черкаська область передала ці автівки, вибивають ворога на херсонському напрямку.


«Ця автодопомога від наших надійних партнерів — Всеукраїнської аграрної ради. Від початку війни вони вже передали на фронт понад 400 одиниць техніки», — говоритьє пан Ігор.


Водночас, розповідають «УМ» у Черкаській обласній військовій адміністрації, у співпраці з Cherkasy IT Cluster, що об’єднує ІТ-компанії Черкас, та з Черкаською агенцією регіонального розвитку нещодавно закупили і передали 10 старлінків 118-й окремій бригаді Територіальної оборони.

 

Адже зв’язок у сучасній війні — річ надважлива, і наші військові, які наразі виконують завдання в зоні бойових дій, відтепер забезпечені якісним та швидким інтернетом.


Як зазначає помічник голови Черкаської ОВА Олександр Скічко,  з початку повномасштабної війни черкаська обласна влада разом із жителями області  придбали понад 20 автомобілів для ЗСУ, Тероборони  і навіть ГУР, передали на фронт понад 5 тисяч бронежилетів,  сотні аптечок, закупили десятки дизельних генераторів, тепловізорів, дронів, прицілів та глушників.


А наразі  на Черкащині  розпочали ще й збір коштів на 20 дронів для передової. Завершити його мають до Дня захисників і захисниць України, зробивши ще одну справу для перемоги над ворогом.

 

«Щоб краще бачили та ще прицільніше били по ворогу», — підсумовує  голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.