Слова патріота: представники російського футболу забажали дискваліфікації головного тренера збірної України

21.09.2022
Слова патріота: представники російського футболу забажали дискваліфікації головного тренера збірної України

Слова Олександра Петракова зарубіжним ЗМІ викликали невдоволення в рфс. (Фото з сайту sport.ua.)

Напередодні візиту збірної України на Туманний Альбіон одне з провідних британських видань — The Guardian — опублікувало новину про те, що до УЄФА надійшло звернення від російського футбольного союзу з вимогою дискваліфікувати головного тренера збірної України Олександра Петракова за порушення ним «етичного кодексу».


Як ідеться на сторінках видання, функціонери РФС звинуватили українського спеціаліста в недотриманні ним політичного нейтралітету та дискримінаційних висловлюваннях на адресу росіян.

 

Мовляв, в інтерв’ю кільком закордонним ЗМІ Олександр Петраков говорив про свій намір стати на захист столиці України зі зброєю в руках та закликав міжнародні спортивні організації відсторонити російських спортсменів від змагань на п’ять років, чим порушив кодекси УЄФА та ФІФА, які забороняють дискримінацію будь-якої країни.


Водночас з’ясувалося, що звернення до вищих футбольних інстанцій російські функціонери надіслали ще влітку. І УЄФА навіть вже встигло отримати відповідь від УАФ, де пояснюють слова Петракова.

 

«Коли на його країну напали нелюди-загарбники, він був готовий захищати свою землю, своїх жінок та дітей. Його не взяли до армії через відсутність військового досвіду, але його крок є свідченням відданості країні та патріотизму. Про яку дискримінацію може йтися в нації, яка свідомо робить геноцид проти іншої?» — заявили в УАФ.


На захист Олександра Петракова став і його знаний колега по тренерському цеху Сергій Ребров.

 

«Для Петракова честь, що агресор почав про нього говорити. Але він озвучив не тільки свою думку, а й думку кожного українця. Питання тільки, чому дискваліфікувати російських спортсменів на п’ять років? Вважаю, що відсторонення має діяти до того часу, доки в росії залишається агресивний режим путіна», — заявив Ребров.


До речі, історія Петракова стала приводом для телефонного дзвінка президента України Володимира Зеленського керівнику УЄФА.

 

Щойно ЗМІ викрили наміри рфс дискваліфікувати очільника «синьо-жовтих», як глава Українського держави повідомив про свою розмову з президентом УЄФА Александером Чеферіном та подякував йому за солідарність з Україною.


А тим часом в Європі розгорівся скандал з наміром збірної росії, котра, нагадаємо, відстронена від усіх міжнародних матчів, провести товариський поєдинок із командою Боснії та Герцеговини.


Вийшло так, що проведення товариських поєдинків не суперечить рішенню Виконкому УЄФА про відсторонення російських команд від участі в змаганнях під егідою Європейського футбольного союзу.

 

Водночас проти такого «товарняка» виступила ціла група боснійських політиків та гравців національної збірної, що автоматично поставило під сумнів план російських футбольних функціонерів.