Британський консенсус: Усику доведеться зачекати з боєм за звання абсолютного чемпіона світу

21.09.2022
Британський консенсус: Усику доведеться зачекати з боєм за звання абсолютного чемпіона світу

Олександру Усику доведеться зачекати з планами про об’єднавчий бій у надважкому дивізіоні. (Фото з сайту sport.24tv.ua.)

Навряд чи в боксі існує більш приваблива ідея, ніж поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу.

 

Проте його організація — процес неймовірно складний, особливо якщо йдеться про надважкий боксерський дивізіон.

 

Одразу пригадується історія Володимира Кличка, котрий хоч і мав величезне бажання об’єднати чемпіонські пояси, проте так і не зміг вийти в ринг на об’єднавчий бій.

 

Не виключено, що довго бігати за суперником, аби зібрати повну колекцію поясів, доведеться й Олександру Усику.


Здавалося, що після захисту в протистоянні з Ентоні Джошуа своїх титулів за версіями WBA, WBO та IBF Усик швидко порозумівся з володарем чемпіонського пояса WBC Тайсоном Ф’юрі, й їхня абсолютна дуель не за горами.

 

Утім Ф’юрі не був би собою, якби легко погодився на об’єднавчий бій. Тайсон, було, вже готувався до виходу на спортивну пенсію, однак поява на горизонті нового чемпіона, котрий сміливо кинув йому виклик, змусила британця переглянути свої плани. Щоправда, одразу приймати виклик Усика він не став, а для початку забажав битися з Джошуа.


Егіс Клімас, менеджер Олександра Усика, зазначає, що з Тайсоном Ф’юрі ніколи нічого передбачити не можна, тому зараз український боксер схиляється до бою проти Деонтея Вайлдера.

 

«З Ф’юрі ніколи нічого незрозуміло, — каже менеджер українського боксера Егіс Клімас. — Він то завершує кар’єру, то не завершує. То він хоче битися з Усиком, то він хоче битися з Джошуа. Ф’юрі постійно створює всім проблеми. Особливо в той момент, коли доходить до бою за всі пояси. А що буде, якщо він програє Джошуа? Тоді буде реванш, а бій за всі пояси відсувається на невизначений час».


Насправді ж до бою Усик — Ф’юрі зараз у боксерському світі мало хто готовий. Промоутер Джошуа Едді Хірн зізнався, що у бою-реванші між Усиком та Джошуа сподівався на перемогу свого клієнта з Великої Британії. У чемпіонську зірку Ентоні Хірн вірить і надалі.

 

«Вірю, що Джошуа може перемогти Тайсона Ф’юрі. Я не очікував, що після Усика Джошуа захоче одразу битися з Ф’юрі. Але тут вирішує Ентоні. Він сказав, що потім такого бою може і не бути, треба вирішувати зараз. Тож ведемо переговори з Ф’юрі», — сказав Хірн.


У команді ж Усика спокійно ставляться до вибриків Циганського Барона й готують для українського боксера зустріч з іншим потужним бійцем.

 

«Ф’юрі просто боїться Усика, але ми за ним бігати не будемо. Усик має три пояси, а у Ф’юрі — один пояс. Тож поки що Олександр налаштований на бій з Вайлдером», — каже Клімас.

 

До слова, Деонтей Вайлдер — це саме той боєць, котрому в чемпіонську епоху Володимира Кличка належав пояс WBC і на шляху до котрого український суперчемпіон зазнав двох поразок, після чого припинив активну боксерську кар’єру.


А сам Усик наголошує: «Мене не хвилює те, що Ф’юрі має намір битися з кимось іншим. Я не злюся через це, але Ф’юрі просто позбавляє фанів одного з найбільших історичних боїв. І це його вина, не моя. Нехай б’ється з ким хоче, я спокійний з цього приводу».