Уманчанин намагався роздобути для ворога дані про склад з боєприпасами: йому дали 12 років тюрми

14.09.2022

До реального терміну позбавлення волі засуджено агента головного управління генерального штабу ЗС Росії, якого було затримано під час спецоперації СБУ в Черкаській області.

 

Зрадник намагався отримати секретну інформацію про один зі складів з боєприпасами українських військ.

 

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним у державній зраді і призначив покарання — 12 років ув’язнення, розповіли «Україні молодій» в обласному управлінні СБУ.


За даними слідства, зрадником є житель Умані, який був завербований представником російської воєнної розвідки під час поїздки у росію у 2018 році.

 

Основне завдання, яке він отримав від свого куратора, — це збір розвідданих про місця дислокації складів з боєприпасами та режим їх охорони на території регіону.


Для комунікації агент з Умані мав використовувати закриті канали електронного зв’язку. У разі передачі актуальної інформації куратор обіцяв агенту грошову винагороду в 2 тисячі доларів, розповіли оперативники.

 

До виконання ворожих вказівок зрадник намагався втемну залучити українського військовослужбовця. Контррозвідники Служби безпеки своєчасно викрили і затримали російського агента на спробі отримання таємних відомостей.


Заходи з викриття злочину і його розслідування проводили співробітники СБУ Черкаської області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.