Українська акторка Даша Трегубова отримала нагороду Венеційського кінофестивалю

14.09.2022
Українська акторка Даша Трегубова отримала нагороду Венеційського кінофестивалю

Даша Трегубова. (Фото з відкритих джерел)

Телеведуча й акторка Даша Трегубова на Венеційському фестивалі отримала нагороду Women in cinema.

 

Про це вона повідомила у своєму інстаграмі, виклавши світлини з місця події.


«Присвячую нашому рідному кінематографу і своїм неймовірним колегам нагороду Women in cinema, яку я отримала на Венеційському фестивалі! — написала Даша. — Тільки уявіть, які це емоції, коли отримуєш у серпні лист від групи відомих італійських журналісток, які пишуть про кіно. І в ньому: «Нагородою ми хотіли б відзначити ваш безперечний талант і чутливість, яку ви привносили в кожну свою роль. Крім того, через вас ми хотіли б поширити нагороду на всіх українських жінок, які працюють у кіноіндустрії. Ви переживаєте момент великих труднощів, і ми хочемо сказати вам, що ми поруч з вами та всіма іншими акторками та режисерками. Ви є яскравим прикладом унікальної мужності та незалежності в міжнародному кінематографічному світі».


Трегубова додала, що в минулі роки цю нагороду отримували режисерка Ліліана Кавані («чиї фільми ми розбирали під час навчання») та акторка Людівін Саньє.

 

«І з таким натхненням хочеться рухатись далі й робити дійсно хороше кіно!» — написала Дарія.


Від початку війни акторка виїхала з України разом з донькою й досі перебуває за кордоном — у Польщі. Вона розповіла програмі «Зірковий шлях», що минулого року Поліна зіграла головну роль в українсько-польському фільмі.

 

Тож коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії, знайомі запропонували Даші приїхати до Польщі. Третього вересня Поліні виповнилося 11 років. Вітаючи донечку, Трегубова написала в інстаграмі: «Хочу для тебе миру. Щоб ти жила вільною у вільній щасливій Україні, у рідному Києві».

 

Цим самим акторка дала зрозуміти, що своє майбутнє та своєї дитини пов’язує з Україною. А поки що займається волонтерськими проєктами в Польщі.


Також Трегубова не втрачає надії зняти фільм «Її звали Марта». Це мав бути детективний трилер, у центрі сюжету якого — історія молодого реставратора, що змушений повернутися в Україну через пандемію.

 

В перший день ізоляції у військовому шпиталі зникають його дружина і маленька дочка, натомість він зустрічає свого заклятого ворога. Герою доведеться пройти всі кола пекла, щоб дізнатися правду. Теглайн фільму: «Коли втрачаєш тих, кого любиш, спробуй спочатку знайти себе».


Зйомки стрічки мали розпочатися наприкінці березня. І це мав бути перший повнометражний режисерський дебют Даші, яка має диплом режисера.

 

«Наша велика крута команда готувалася до цього протягом двох років — сценарій, кастинги, локації (в тому числі у Словенії, бо копродукція), читки, костюми, грим..., — зазначає Трегубова. — Але я вірю в українське кіно. Як і мої продюсери, які зараз, незважаючи ні на що, шукають можливість цей проєкт реалізувати». Вона додала, що в українського кіно — великий потенціал і майбутнє. Тож «невдовзі наші фільми дивитимуться і знатимуть в усьому світі».