Громадам Черкащини із Канади передали мобільні медичні пункти

01.09.2022
Громадам Черкащини із Канади передали мобільні медичні пункти

Мобільні медичні пункти з Канади — вже на Черкащині. (Фото надані пресслужбою Черкаської ОВА.)

Два мобільні медичні пункти передав громадам Черкаської області Канадський Червоний Хрест. Автівки вже попрямували на Драбівщину та Чигиринщину.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській обласній військовій адміністрації, Шевченків край отримав ці автомобілі в межах реалізації проєкту «Національний мобільний медичний пункт», який уже працює в області.


«Наша мета — стабільна співпраця на роки. Адже в Канаді проживає чи не найбільша у світі українська діаспора, яка тільки зростає. Тож ми маємо неабиякий запас довіри від наших громадян та велику енергію до роботи в наших волонтерів», — наголошує директор із гуманітарної підтримки України Канадського Червоного Хреста Аскар Умарбеков і запевняє, що такий транш мобільних медичних пунктів — не останній.


За його словами, серед основних напрямів такої співпраці — підтримка медичної галузі Черкащини. І завдяки втіленню проєкту «Національний медичний пункт» жителі області матимуть змогу отримати широкий спектр медичних послуг.

 

Зокрема, йдеться про медогляд, консультації, діагностику, лабораторні аналізи та проведення електрокардіограми, направлення до фахівців і безкоштовну видачу медичних препаратів.


Як розповідає перший заступник голови Черкаської ОВА Наталія Кравченко, область давно досить тісно співпрацює з Канадським Червоним Хрестом.

 

А з початку повномасштабної війни така робота посилилася в рази. І наразі партнери з Червоного Хреста посилено опікуються медичною галуззю Черкащини.

 

Йдеться про технічне забезпечення обладнанням та підготовку будівель до осінньо-зимового періоду.


«А ще ця організація допомагає внутрішньопереміщеним особам, які зараз проживають на Черкащині. Насамперед це всебічна гуманітарна підтримка: від продуктових наборів до облаштування місць проживання», — говорить пані Наталія і щиро дякує Канаді за ту суттєву підтримку, яку отримує Черкащина.