Учасники гурту «Антитіла» вирішили залишити фронт і повернулися до творчості

01.09.2022
Учасники гурту «Антитіла» вирішили залишити фронт і повернулися до творчості

Гурт «Антитіла». (Фото з відкритих джерел)

Учасники відомого українського гурту «Антитіла» вже з перших днів повномасштабного вторгнення вирушили на фронт як парамедики.

 

Хлопці провели на Харківщині, де й досі дуже гаряче, пів року, і нарешті повертаються до Києва.

 

За наказом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, музиканти більше не перебуватимуть у зоні бойових дій.


Про це гурт повідомив шанувальникам на особистій сторінці в Instagram.


Музиканти наголосили, що продовжать при цьому залишатися в складі територіальної оборони Києва.

 

«Повертаємося до творчості. Розпорядженням голов­нокомандувача ЗСУ Валерія Залужного «Антитіла» відряджено до Києва із зони бойових дій на півночі Харківщини, — йдеться в дописі. — Тарас Тополя, Сергій Вусик і Дмитро Жолудь продовжують нести службу в лавах 130-го батальйону ТРО, проте відсьогодні не виходитимуть, згідно з бойовими розпорядженнями, на передову як стрільці-парамедики евакуаційних екіпажів».


Хлопці додають, що вже взяли участь у заходах, присвячених Дню Незалежності України, на черзі — важливі мистецькі акції за кордоном та соціальна робота, «особливо важлива в цей час для держави».


Окрім безпосеред­ньої роботи на передовій, музиканти не полишали свої волонтерські справи. Ще з 2014 року вони за допомогою друзів, небайдужих громадян та українців з усіх куточків світу зібрали, закупили та передали на фронт засобів військового і гуманітарного характеру на суму понад 30 млн гривень.

 

«150 тонн гуманітарних вантажів тільки з 24 лютого 2022 року по сьогоднішній день доставили наші команди на деокуповані і прифронтові території, на передову ЗСУ передано десятки автомобілів і десятки відремонтовано, врятовано сотні життів, — ідеться на офіційній сторінці гурту в фейсбуці. — Ми реалізували масштабний проєкт Ukraine Exist у штаб-квартирі ООН, забезпечили за цей час десятки підрозділів необхідною амуніцією, електронікою і медициною. Все це завдяки спільноті друзів, які стали частиною нашого волонтерського руху, а також завдяки довірі людей».

 

Відтак музиканти вирішили трансформувати свою волонтерську діяльність та оголосили про створення благодійного фонду під однойменною назвою.


«Ми створили і назвали фонд «АНТИТІЛА», адже найцінніше, що у нас є, — наша репутація, — повідомляє гурт. — Ми запустили зручний сайт, на якому ви можете обрати цікавий для вас напрямок волонтерства і долучитися. Ви можете бути на відстані, але бути поруч у важливий момент. Дякуємо за довіру і продовжуємо працювати. Так переможемо!».


Хлопці закликали всіх небайдужих долучатися до своїх ініціатив та обіцяють звітувати про витрачені кошти й реалізовані проєкти.


Що ж, українці довели, що здатні купити задля перемоги навіть супутник. І вони дійсно — непереможна сила! Немає сумнівів, що для імунітету країни від російської зарази вони зроблять усе можливе. Зокрема, будуть донатити й на «АНТИТІЛА».