Одинадцять черкаських лікарень отримали медичне обладнання: закупив МОЗ і Світовий банк

04.08.2022
Одинадцять черкаських лікарень отримали медичне обладнання: закупив МОЗ і Світовий банк

Нове медичне обладнання вже у черкаських лікарнях. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОВА.)

На Черкащині 11 лікарень отримали медичне обладнання, комплектуючі та витратні матеріали до нього, закуплені МОЗ та Світовим банком.


Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час робочого візиту на Черкащину.


Це стало можливим завдяки закупівлі Міністерством охорони здоров’я України та Світовим банком понад 6 тис. одиниць сучасного обладнання для закладів охорони здоров’я в усіх регіонах.

 

Понад 220 медзакладів отримали обладнання за цим проєктом, і постачання триває. Значна частина допомоги вже доставлена в Україну, зокрема й у Черкаську область.


«Щодня медичні працівники героїчною працею рятують життя тисяч українців. Вони міцно тримають свій медичний фронт, і для нас є пріоритетом забезпечити їх усім необхідним для роботи. Навіть під час війни ми не зупиняємось та знаходимо можливість для модернізації закладів охорони здоров’я», — говорить міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.


Отже, наразі до черкаських лікарень доставили 12 систем для вакуумної терапії ран та 15 моніторів пацієнта, 4 портативні рентгенівські апарати, 5 інфузійних насосів, 10 капнографів з адаптерами повітропроводу для дорослих і дітей та для немовлят.

 

Також додатково, за окремим механізмом закупівель,  придбано в одну з обласних лікарень цифровий рентгенапарат. Його вже змонтували та використовують для діагностики.


У Черкаській обласній військовій адміністрації кажуть, що упродовж серпня-вересня медзаклади Шевченкового краю отримають ще 26 мобільних апаратів УЗД з набором датчиків, 5 комплектів портативних електрокардіографів та 4 мобільні рентгенапарати.