Львівський школяр-самоучка створив надпотужний павербанк для ЗСУ

04.08.2022
Львівський школяр-самоучка створив надпотужний павербанк для ЗСУ

15-річний львів’янин Захар Щурко, який розробив надпотужний PowerBank.

Кожен свідомий українець під час новітньої російсько-української війни намагається допомогти вистояти державі проти навали рашистських варварів: хтось воює на фронті, інші тримають тил.

 

І, крім дорослих, у тилу чимало юних українців долучаються до підтримки ЗСУ.


Одним із таких молодих патріотів є 15-річний львів’янин Захар Щурко, який розробив надпотужний PowerBank, здатний зарядити 15 мобільних телефонів, дрони, рації та інші пристрої.

 

Разом із братом Захар збирав на ноутбук і велосипед, але згодом усі накопичені кошти, а це 16 тис. гривень, витратив на розробку зарядного пристрою.

 

«Ми вирішили, що без ноута й велосипеда прожити зможемо, а такий пристрій, можливо, зараз може врятувати комусь життя й наблизити перемогу», — пояснив свій вчинок підліток.


Ідея створення павербанку виникла в хлопця давно, ще до повномасштабного вторгнення рф. Річ у тім, що вдома часто пропадала електрика, і школяр у такий спосіб хотів продовжити роботу своїх гаджетів. Усі деталі, використані в прототипі винаходу, заводські.


«Жодної уживаної деталі в пристрої немає. Я моніторив магазини Львова, пошукав в інтернеті й обрав оптимальне співвідношення ціни та якості», — підкреслює хлопчина.


Юний винахідник настільки талановитий, що від виникнення ідеї до моменту її реалізації минуло лише два тижні. Але надалі, впевнений юнак, виробництво зарядних пристроїв займатиме не більше тижня.


Перший екземпляр зібраного Захаром джерела живлення відправиться до 1-го батальйону 92-ї бригади ЗСУ. Захисники зазначають, що така річ дуже потрібна не лише через свої властивості, а й тому, що працює дуже тихо та не видає позицій.


Винахід підлітка стане в нагоді нашим бійцям, адже в польових умовах здатність заряджати мобільні телефони, дрони, рації та інші пристрої ой як потрібна. До слова, в разі потреби пристрій можна обладнати потужнішою батареєю.


До кінця літа Захар має намір виготовити щонайменше… десять павербанків, які вирушать на фронт. За словами хлопчини, його пристрій має дві модифікації — із сонячними панелями та без них. Перший варіант обійшовся хлопцеві у 20,5 тис. грн, другий, без панелей, — у 16,5 тис. грн.