«Ми не можемо програти цю битву». Стінг та Річард Гір підтримали Україну

04.08.2022
«Ми не можемо програти цю битву». Стінг та Річард Гір підтримали Україну

Річард Гір. (Фото з відкритих джерел)

Кількість відомих людей, які підтримують Україну в боротьбі за свою волю, невпинно зростає.

 

Так, минулих вихідних на концерті у Варшаві британський музикант Стінг зупинив свій виступ, аби сказати: «Війна в Україні — це абсурд, побудований на брехні. Якщо ми проковтнемо цю брехню, вона нас з’їсть. Але брехня страшенно боїться правди. Правда повинна бути почута. Ми не можемо програти цю битву».


Співак додав, що зараз президент рф володимир путін бреше своїй нації, всьому світу і, в першу чергу, самому собі. Тому з цим потрібно боротися.

 

«Демократія піддалася нападу, вона атакована в кожній країні світу. Якщо ми не будемо захищати її, ми втратимо її назавжди. Демократія — це іноді безлад. Демократія — це розчарування. Демократія буває неефективною. Потребує постійної уваги. Але за неї все ж варто боротися», — додав артист.


З важливими словами підтримки звернувся до українців у рамках саміту перших леді та джентльменів і голлівудський актор Річард Гір.

 

Артист долучився до саміту, який проходив у Києві, через відеозв’язок. Він зізнався, що війна в суверенній Україні стала найбільшою, яку він коли-небудь бачив за довгі роки свого життя.

 

«Це війна зі злом. Якщо ми програємо, це надихне інших диктаторів у всьому світі, тому її не можна програти», — вважає Річард Гір.


Він додав, що Україна, яка пережила стільки зла, «вже ніколи не буде такою, як раніше». Але вона заслуговує не просто на співчуття, а на конкретні дії й реальну підтримку всіх небайдужих людей світу.

 

«Ми можемо покращити цю жахливу ситуацію. Росіяни наробили стільки поганого протягом своєї історії, чималої кількості поколінь. Їхній президент створив цю катастрофу, робить безглузді речі, знищує музеї, театри. Він розбиває моє серце», — зізнався артист.


Сам артист вже не вперше виступає на підтримку українців. Наприклад, у травні він продав свій кабріолет Jaguar XK8. А виручені за нього кошти були спрямовані до двох благодійних фондів — World Central Kitchen та Open Arms Ukraine. Перший із них займається організацією харчування для біженців, а другий допомагає українським дітям, що постраждали внаслідок агресії росії.

 

Нагадаємо, раніше слова підтримки Україні висловили Арнольд Шварценеггер, Леонардо ді Капріо, Кетрін Винник, Міла Куніс, Майкл Дуглас, Кетрін Зета-Джонс, Анджеліна Джолі, Леді Гага, Джим Керрі, Сара Джессіка Паркер, Шон Пенн, Джаред Лето, Х’ю Лорі, Пенелопа Крус та інші.

 

Причому багато з них підтримали не на словах, а зробили солідні грошові внески на допомогу українцям, які тримають бій зі значно чисельнішим ворогом.

 

Різко висловився проти війни в Україні навіть французький актор Жерар Депардьє, який раніше висловлював захоплення володимиром путіним, а в 2013 році отримав російське громадянство. Бо в цивілізованому світі ти не можеш бути поза політикою. Особливо якщо ця політика несе смерть і страждання.