Вектор західного спрямування: в УАФ формують пул стадіонів для матчів наступного чемпіонату України

04.08.2022
Вектор західного спрямування: в УАФ формують пул стадіонів для матчів наступного чемпіонату України

Виконком УАФ уже затвердив план-календар наступного чемпіонату УПЛ. (Фото з сайту sport.ua.)

В Українській асоціації футболу розпочали активно готуватися до старту нового сезону.

 

Виконком УАФ уже затвердив план-календар наступного чемпіонату УПЛ, визначивши базовим днем першого туру 23 серпня.


На широкий загал розроблений документ іще не представляли, проте, як свідчать окремі джерела, перший матч ЧУ-2022/2023 відбудеться на столичному НСК «Олімпійський» за участю «Шахтаря».


Зрозуміло, що складати календар в умовах воєнного стану було непросто. Головна проблема — обмежена кількість футбольних арен, на яких організатори можуть забезпечити учасникам змагань безпеку. Наразі, окрім стадіонів столичного регіону, поєдинки майбутнього чемпіонату готові приймати ще кілька міст на заході України.


Власне, саме там нещодавно гостювали представники робочої групи з підготовки проведення чемпіонату УПЛ, котрі проводили інспекцію стадіонів, де планують грати свої матчі команди елітного дивізіону.


Делегація на чолі з першим віцепрезидентом УАФ Вадимом Костюченком оглянула стадіони у Львові («Україна», СКІФ, «Арена Львів»), Ужгороді («Авангард», «Минай») та Тернополі (міський стадіон імені Романа Шухевича).


Як розповів голова  інспекційної команди, саме з прив’язкою до цих арен клуби УПЛ планують своє базування на наступний сезон.


Приміром, в Ужгороді разом з місцевим «Минаєм» планують грати «Ворскла», «Дніпро-1» та «Металіст». У Львові компанію місцевим колективам («Львову» та «Руху») готовий скласти «Шахтар». Щоправда, стосовно місця базування «гірників» є одна ремарка.

 

Допоки «помаранчево-чорні» гратимуть матчі групового етапу Ліги чемпіонів, їхній тренувальний табір буде в Польщі. За інформацією пресслужби ФК «Шахтар», днями клуб підписав договір оренди та обслуговування з тренувальним центром «Легії» у Варшаві.

 

При цьому контракт діятиме з серпня до листопада 2022 року. Вочевидь, за таких умов до України підопічні Ігоря Йовічевича навідуватимуться лише задля проведення поєдинків національної першості.


Щодо готовності приймати в наступному сезоні матчі УПЛ, то відповідний дозвіл також має й нова клубна арена ковалівського «Колоса», котра розташована в Київській області. Окрім місцевого колективу, свої домашні матчі там хоче грати й одеський «Чорноморець».


Водночас, за твердженням Вадима Костюченка, інші учасники УПЛ ще узгоджують свої плани зі стадіонами та місцевими військовими адміністраціями, адже саме ВДА разом із Державною службою України з надзвичайних ситуацій надаватимуть дозволи на проведення матчів УПЛ.


Подейкують, що ціла низка клубів УПЛ має бажання проводити домашні матчі ЧУ у своїх рідних містах. Серед таких називають «Ворсклу», «Інгулець», «Олександрію» та «Верес».

 

Що стосується рівненського колективу, то після рішення ради оборони Рівненської області дозволити «Вересу» проводити домашні поєдинки ЧУ на стадіоні «Авангард» у своєму місті власники клубу взялися активно працювати над тим, аби комітет з безпеки стадіонів та проведення змагань УАФ включив місцеву арену до переліку стадіонів, де можуть відбуватися поєдинки нового сезону чемпіонату УПЛ.