10-річний чемпіон Києва з шашок Андрій Дяченко грає з перехожими і збирає гроші на ЗСУ

21.07.2022
10-річний чемпіон Києва з шашок Андрій Дяченко грає з перехожими і збирає гроші на ЗСУ

Україна — непереможна: до збору коштів на потреби армії долучаються діти.

Десятирічний Андрій Дяченко — чемпіон Києва з шашок — збирає кошти на потреби Збройних сил України, граючи з усіма охочими.

 

Про це повідомляє Федерація шашок міста Києва.


Хлопчик із родиною живе в Дарницькому районі столиці.


Андрій надихнувся прикладом Валерії Єжової, 10-річної чемпіонки світу з шашок, яка вирішила допомогти українським військовим, граючи на вулицях Києва.


Про допомогу хлопчика вперше розповіла мама Валерії Любов Квітка-Єжова.

 

«До збору коштів на потреби ЗСУ декілька днів тому приєднався ще один юний київський шашкіст Дяченко Андрій. Учора лише за день Андрій зібрав 2 тис. 600 грн! Поки в нас є такі патріотичні дітки, ми непереможні!» — написала вона.


Андрій та Валерія займаються шашками в одному гуртку в Київському палаці дітей і юнацтва. Попри свій юний вік, Андрій уже досвідчений гравець, він присвятив грі в шашки 6 років свого життя та має другий дорослий розряд. Також він є чинним чемпіоном Києва у своєму віці.


«Андрій залишається чемпіоном, це щорічне змагання, але після початку пандемії їх призупинили, тому він досі офіційно чемпіон»,— розповіла мама хлопчика Вікторія Дяченко.
Андрій виходить пограти з місцевими мешканцями двічі на день поблизу невеликого базарчика на вулиці Вербицького, ближче до Харківського шосе.


Мама Андрія каже, що він перемагав майже всіх, тому на третій день дитині вдалось зібрати вже 5 тис. 500 гривень.


«Андрій перемагав усіх, але сьогодні він грав із дорослим КМСником, це не так легко для дитини в 10 років. Він у нього і виграв, і зіграв унічию, і програв», — розповідає мама Андрія Вікторія.
Відомо чимало дітей, які виявляють дорослу свідомість й активно допомагають Україні.


Це, зокрема, 10-річна волонтерка з Одеси, яка плете рятівні тактичні браслети для українських захисників. А в Дніпрі 6-річна Соломія Реут збирала гроші на бронежилети бійцям ЗСУ, граючи на флейті.


Як повідомляла «УМ», семирічний спортсмен Ілля Шмігель із Луцька, який займається єдиноборствами, передав своєму тренеру-волонтеру власні заощадження на потреби ЗСУ.

 

Хлопчик рік збирав гроші (колядував, заощаджував на кишенькових) на комп’ютерну гру. Але зрештою передав тисячу гривень (все, що в нього було) для захисників України, щоб наблизити омріяну Перемогу над російськими загарбниками.