Докопатись до «крота»: на хамський zе-захист Єрмака летить американський шах і мат

21.07.2022
Докопатись до «крота»: на хамський zе-захист Єрмака летить американський шах і мат

Вікторія Спартц.

Найбільшою сенсацією початку тижня у країні, яка мужньо виборює свою волю у кривавої кремлівської орди, стало навіть не безпосередньо звільнення очільника СБУ Баканова та генпрокурорки Венедіктової, а саме формулювання причини: за те, що прогледіли — привели зрадників на високі посади правоохоронної системи.


Отже, 19 липня парламент у турборежимі проголосував за звільнення екскерівника СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової.


Сотні зрадників, котрі стали колаборантами й готували напад та працюють на рашистів, не варто вішати лише на Баканова та Венедіктову — вони діяли під дахом усієї zеленої команди.


І на цей раз парламентська монобільшість утримала президента Зеленського в потрібному йому правовому полі на тлі грандіозного скандалу, що розгорівся внаслідок заяв і звинувачень на адресу української влади членкині Палати представників Конгресу США Вікторії Спартц.


А тому визріло запитання: чи Зеленський зробив хід Бакановим і Венедіктовою, аби відвернути увагу від Єрмака, який, за даними американської розвідки, увесь свій зоряний час в ОП керував і Зеленським, і політичною ситуацією в Україні, і зв’язками з кремлем з усіма нинішніми наслідками?


Тобто, від серйозних звинувачень, озвучених Вікторією Спартц, до глави ОП щодо підозри його в агентурній роботі на окупантів?

Спартц VS Єрмак

Нагадаємо, американська конгресменка українського походження Вікторія Спартц видала для реагування шість блоків звинувачень, які насправді не є новиною чи сенсацією.

 

Про кремлівських зрадників у владі давно повідомляли справжні українські ЗМІ, у тому числі й «Україна молода». От тільки віз той, повністю перевантажений цими підозрами та їх доказами, ще поки стоїть «припаркований» у дворі ОП.


Отже, серед головних завдань, котрі наразі, на думку конгресвумен, варто розв’язувати президенту Зеленському:


1. Призначення спеціалізованого антикорупційного прокурора. Щодо цього питання в негативному ключі згадувався заступник Єрмака Олег Татаров, який, можливо, контролює членів комісії від Верховної Ради, котрих звинувачують у затягуванні конкурсу на керівника САП.


І знову ж таки, у вівторок, 19 липня, стало відомо, що засідання конкурсної комісії відбулось і новим керівником САП став детектив НАБУ Олександр Клименко, котрий вів розслідування справи щодо заступника керівника ОП того самого Олега Татарова.


2. Заблоковано процес обрання директора НАБУ, який теж був заблокований. 19 липня стало відомо про оголошення конкурсу на посаду очільника НАБУ.


3. Волаюча необхідність перевірити так звані «російські зв’язки» керівника офісу президента Андрія Єрмака. Спартц опублікувала список претензій до Єрмака. Вона сказала, що його прізвище не раз виринало в контексті невирішення українських проблем, тому вона наполягає, щоб президент Володимир Зеленський «вирішив проблему» Єрмака, водночас закликавши МЗС України серйозно ставитися до її заяв.


4. За визначенням Спартц, при владі в Україні ще один мафіозі й реваншист — заступник глави ОП Олег Татаров, котрий узурпував вплив на судову, правоохоронну системи, на все те, куди державній владі не можна лізти взагалі. І це ще одна проблема, котру потрібно вирішити.


5. Також дуже серйозне і водночас сумнівне питання, що в нас, можливо, якось неправильно прокладаються шляхи для зброї з Америки. Це те, про що також говориться кулуарно вже давно — ймовірну торгівлю американською і натовською зброєю на світовому чорному ринку. У це не віриться, але такі серйозні звинувачення вже озвучено.


Мовляв, американці дають зброю, а куди вона йде?


6. Ну і звинувачення в тому, що українська влада відмовилась від нормальної системи контролю за виділеними США коштами та озброєнням, яку запропонували американці.


Нагадаємо, це все членкиня Палати представників США Вікторія Спартц озвучила в листі, з яким звернулася до президента США Джо Байдена.

Хамський пафос зе-влади

А тепер погляньмо, якою була перша реакція української влади? Ганебною. На Спартц посипались тонни образ і принижень. Це така дяка за те, що вона з перших днів війни вимагає від керівництва США більшої допомоги для України.


Якусь примітивну заяву видало МЗС, кинувши під танки не офіційних посадових осіб рівня міністра чи заступників, а речника Олега Ніколенка. Відповідь була такою, що краще б не було ніякої.

 

Прессекретар українського МЗС виступив у стилі «сам дурень»: ти кажеш про російського агента? Та ти сама така! Бо посміла зачепити українську владу, точніше лакеїв української влади, або мафію.


У хамсько-зверхньому стилі зелених видав ганебну для країни, але притаманну для себе заяву голова спостережної ради, по суті, керівник Укроборонпрому країни, яка воює і яка є союзником США в оборонній сфері, — Тимофій Милованов. Цим він іще раз продемонстрував: у владі пригорає навіть зелене.


«Вікторія Спартц — неетичне політичне чудовисько, яке використовує Україну заради своїх політичних цілей, — написав Милованов у своєму FB. — При цьому шкодить Україні, просуваючи російські ідеї про корупцію, зброю, яка невідомо куди зникає, відсутність нагляду над допомогою Україні… Вікторія — брехлива цинічна політична тварина, яка використовує Україну заради хайпу і переобрання».


Отак Милованов, увійшовши у звичний для себе хамський пафос, перейшов на агентурні приниження американської конгресменки, що є ще одним підтвердженням того, що звинувачений таки може бути агентом кремля.

 

Сподіваємось, після цього Милованов втратить свою грін-карту — вид на проживання в Америці, бо він порушив усі моральні принципи й норми, що несе в собі цей статус.


І оточення Зеленського, і зе-ботоферма так старались, що засвітились проросійськими телеграм-каналами, які є в списку державної комісії України з боротьби з російською дезінформацією.

 

Низка каналів із цього агентурного переліку однотипним текстом захищали Єрмака. І це ще одне підтвердження того, що глава канцелярії президента не прості кнопки тримає у шухлядах офісу.


Але такі обвинувачення, невиправдана грубість, перехід на сексизм можуть мати для України від США певні наслідки. Тому що так не лише не можна, а щонайбільше обурює, — за таке можуть покарати всю країну, а не безпосередньо чиновників.


Політичний експерт Тарас Чорновіл зазначив, що у парламенті знову запрацювала рулетка — хто найкраще обгадить опонентів влади, той і отримає найбільшу цукерку.


«Кажуть, у ВР відновили програму «20-30-50», — каже Тарас Чорновіл. — Трухін очухався, виліз із лісу, зібрав певні пакетики — і їх знову почали роздавати певним депутатам. Нібито роздають не всім, а лише тим, хто найгучніше, найпротивніше, найжорсткіше обгадить опонента словесним лайном. І ті, хто хоче отримати такий пакетик, з усіх сил змагались у хамстві щодо Спартц».


Ну от, нахамили, а тепер дивимось на результат. Вікторія Спартц реально образилась. Вона сказала, що найвищі посадовці не можуть переходити на рівень особистих принижень. Це був удар, і його прийме Республіканська партія, яка має всі шанси перемогти на наступних виборах, і можлива реакція від неї для України буде.


А тим часом вітчизняні мафіозі успішно руйнують усе те, що так довго на дипломатичному фронті створював Порошенко: двопартійну і двопалатну американську підтримку України.

 

Тепер ми можемо це втратити, до того ж у нас і так проблемні взаємини з експрезидентом Трампом. Зеленський, по суті, псує стосунки з обома партіями, бо, незважаючи на підтримку України, демократ Байден навряд чи пробачить атаку на свого сина — кримінальна справа щодо Хайтера Байдена до цього часу не закрита.

 

Є припущення, що заява Вікторії Спартц — це гра обох партійних команд Америки, попри їхні партійні розбіжності. Бо, по-перше, як зазначено вище, інформація ця почала надходити від американської розвідки щонайменше два роки тому.

 

А по-друге, зараз на кону — існування не лише держави Україна, а й усієї земної кулі через небачену агресію і жагу рік крові неадекватного кремлівського монстра путіна.


І в цій ситуації команда Єрмака примудряється ще більше, ще брутальніше псувати стосунки ще й із республіканцями. Виникає просте запитання: а може, так і задумано, аби посварити Україну з одним із потужних союзників?

Початок кінця Зеленського?

Спартц заявила, що Україна має проблеми, які влада не хоче вирішувати.


«Я вам скажу, що проблеми в України будуть великі, якщо Україна зараз не зможе з нами (США) домовитися. Якщо Конгрес не відчує, що ми можемо вам довіряти», — зазначила вона.


«А якщо Єрмак — дійсно «кріт», а якщо він дійсно робив усе, щоб у нас не було оборони й Київ узяли за три дні? А якщо південь розмінували і повністю звільнили дороги для окупантів під керівництвом саме Єрмака? І якщо ця команда зробила все для рф, то й далі продовжує працювати на кремль, і для неї дуже важливо, щоб Україна не мала нормальних стосунків зі США? Значить, для Єрмака важливо ці американсько-українські стосунки зруйнувати», — розмірковує Тарас Чорновіл.


Невже президент України Володимир Зеленський цього не розуміє? Виходить, що ні, якщо першою публічною його реакцією на звинувачення Вікторії Спартц було: «Я з цією командою прийшов, я з нею і піду».

 

Хоча перша реакція мала б бути миттєво іншою. Спочатку президент мав би заявити на весь світ на кшталт того, що оприлюднені звинувачення дуже серйозні, вони взяті до уваги й ми будемо розбиратись.


Хоча оптимісти із середовища аналітиків вважають, що безпеково для України не буде якихось змін. Мовляв, за цих усіх проблем усе одно американський політичний клас, істеблішмент, глибинна держава вирішила для себе принципове питання, прийняла принципове рішення: не допустити подальшого розширення путінської агресії — це не питання співчуття до молодої демократії України, це питання безпеки Сполучених Штатів Америки.

 

Тому що після восьми років перемовин різних форм і форматів путін безкарно продовжує агресію в центрі Європи. І питання захисту України від путінської агресії вирішене, хоча це рішення далось непросто.


Одним із жестів, котрі підтверджують це, є і те, що президент США від демократів Джо Байден публічно вручив конгрес­вумен від республіканців Вікторії Спартц ручку, якою підписував ленд-ліз, мовляв, українська тема актуальна в США й допомога продовжуватиметься.