«Динамо» у Лодзі поступилося бельгійському «Антверпену»

21.07.2022
«Динамо» у Лодзі поступилося бельгійському «Антверпену»

В останньому перед стартом у кваліфікації Ліги чемпіонів контрольному поєдинку динамівці поступилися (1:2) бельгійському «Антверпену». (Фото з сайту fcdynamo.com.)

У новому сезоні кваліфікацію до групового раунду Ліги чемпіонів український віцечемпіон — київське «Динамо» — розпочинає з другого етапу.


У середу ввечері на стадіоні у польському Лодзі «біло-сині» провели перший поєдинок двораундової дуелі проти турецького «Фенербахче».

 

Гра, котра відбулася на муніципальній арені ЛКС, мала для команди Мірчі Луческу статус домаш­ньої, адже, як відомо, через повномасштабне вторгнення рф в Україну проведення в нашій країні міжнародних футбольних змагань неможливе.

 

«Ми вирішили грати у Польщі, бо знаємо, що тут нам забезпечена підтримка вболівальників. Тут багато українців, тому на нас очікує відмінна атмосфера під час домашнього матчу, що має допомогти нам здобути хороший результат», — зауважив румунський наставник «Динамо».


Слід визнати, що як для другого раунду кваліфікації суперник динамівцям дістався непростий. «Фенербахче» — команда з характером. На думку букмекерів, саме турецький клуб потрібно вважати фаворитом у цій парі.

 

Що цікаво, поєдинок у Лодзі став для «Динамо» першим офіційним матчем у поточному році, тож закономірним було хвилювання «біло-синіх» напередодні їхнього старту в Лізі чемпіонів.


«Не буду приховувати — відчувається певна нервозність, але вона притаманна для матчів ЛЧ. Водночас наша фізична готовність достатньо добра», — відзначив капітан «біло-синіх» Сергій Сидорчук.


Нагадаємо, що впродовж кількох місяців динамівський колектив проводив у Європі благодійні поєдинки, через що був змушений постійно переміщатися Старим світом.


«Зараз ми — ніби кочуючий табір. Переїзди накладають свій відбиток. Однак у ситуації, що склалася у нашій країні, ми не маємо морального права на це жалітися», — наголосив Сидорчук.


Коментуючи ж участь своєї команди в благодійному турі, Мірча Луческу визнав важливість цього проєкту, котрий, за його словами, допоміг згуртувати біженців з України й надав їм відчуття родини.


«У цих поєдинках ми намагалися давати рівноцінну ігрову практику футболістам, щоб вони підійшли до ігор із «Фенербахче» у хороших кондиціях. Це було непросто, оскільки багато наших хлопців виступали за національні збірні до 15 червня. Їм потрібен був відпочинок, після чого вони приєдналися до нас на тренувальному зборі. Три матчі нам знадобилося, щоб привести хлопців до спільного знаменника, і два залишилося для цілеспрямованої підготовки. Вважаю, що на даний момент команда перебуває у хорошій формі», — так оцінив підготовку до старту в ЛЧ Луческу.


На думку румунського спеціаліста, у дуелі з «Фенербахче» у нього буде хороший колектив, який уже понад два роки грає разом.

 

«Це протистояння дуже важливе не лише для нас, не лише для вболівальників «Динамо», а й для народу України, який чекає від нашої команди перемоги. Водночас я розумію, що цей двобій важливий і для «Фенербахче», адже клуб вклав серйозні кошти в команду і чекає на її вихід до групового етапу», — резюмував Луческу.


Зазначимо, що переможець цього протистояння в третьому раунді відбору ЛЧ зіграє з австрійським «Штурмом».