В УПЛ визначилися з датою старту нового чемпіонату, а «Шахтар» розірвав контракт з італійським тренером

14.07.2022
В УПЛ визначилися з датою старту нового чемпіонату, а «Шахтар» розірвав контракт з італійським тренером

«Шахтар» офіційно попрощався з італійцем Де Дзербі. (Фото з сайту focus.ua.)

Новий футбольний сезон в Україні розпочнеться 23 серпня.

 

«Чемпіонат країни з футболу стартує в День Державного прапора», — заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

 

За його словами, відновити великий футбол, як і інші національні першості, в Україні дуже важливо.

 

«Ми продовжуємо змагатися і вболівати. Продовжуємо боротися і перемагати. Попри все, український спорт і волю до перемоги на всіх фронтах не зупинити. Міцно стоїмо на спортивному фронті. Постійно доводимо: українці — нація переможців!» — наголосив «спортивний» міністр.


Вадим Гутцайт повідомив, що матчі ЧУ проводитимуться на території України та проходитимуть без глядачів. А ключовим аспектом в організації поєдинків має стати обов’язкова наявність біля стадіонів облаштованого за всіма стандартами місця для укриття.

 

Загалом же організаційні деталі проведення змагань в умовах воєнного стану будуть узгоджуватися на рівні Міноборони, МВС, Мінекономіки, Нацполіції, ДСНС, обласних та Київської міської військових адміністрацій, бо, як визнав міністр, безпека — передусім.


У попередні роки незмінним атрибутом передстартової організаційної метушні обов’язково ставали баталії за право транслювати матчі УПЛ.

 

Упродовж тривалого часу в українському футболі намагалися створити єдиний телевізійний пул, головним претендентом на який виступала група каналів «Футбол», що входила до медіахолдингу Ріната Ахметова.

 

Щоправда, після того, як він оголосив про свій вихід із медіабізнесу, «Футболи» на єдиний ТВ-пул уже не претендують. Більше того, подейкують, що цей великий футбольний телевізійний проєкт узагалі припинить своє існування.


Загалом, рішення найбагатшої людини України залишити медіабізнес для багатьох стало відвертою несподіванкою. А от припинення співпраці донецького «Шахтаря» з італійцем Роберто Де Дзербі — закономірний підсумок повномасштабного відтоку іноземців з України під час війни.

 

Якщо минулої зими, готуючись до рестарту сезону, «гірницький» клуб активно працював над підсиленням складу, то нині «помаранчево-чорні» перебувають у стані оптимізації своїх ресурсів, де, по суті, місця легіонерам не залишилося.

 

Днями ж футболісти «Шахтаря» почали готуватися до нового сезону:  для початку пройшли медичний огляд в одній зі столичних клінік.


А от київські динамівці вже тривалий час активно працюють на своєму закордонному зборі, готуючись 20 липня провести перший поєдинок другого раунду кваліфікації ЛЧ проти турецького «Фенербахче».

 

Нещодавно сили «біло-синіх» у двоматчевому протистоянні перевірив французький «Ліон». 2:0 та 0:3 — два абсолютно різні підсумки цього товариського протистояння.