Від розпачу до віри: Monatik представив альбом воєнних пісень

07.07.2022

Співак Дмитро Монатік представив новий альбом, який складається з пісень воєнного часу.

 

До збірки «ART Оборона» увійшли композиції, написані після 24 лютого. Серед них як нові пісні, так і вже представлені раніше твори, повідомляє «Таблоїд».

 

Як зізнається сам артист, порядок композицій в альбомі — це хронологія його емоцій війни «від злості та розпачу... до віри у світле майбутнє».


Як раніше розповідав співак, котрого війна застала в Барселоні, наразі він бере участь у європейському турі на підтримку України.

 

Після його закінчення він планує повернутися в Україну — вперше від початку повномасштабного вторгнення.

 

Але дружину і дітей поки що залишить у Європі. Його будинок у передмісті Києва вцілів, хоча, як розповідали сусіди, у дворі валялися уламки ракет. Якийсь час оселя співака навіть була прихистком для українських воїнів.

 

«Був момент, коли там хлопці наші ЗСУ ночували. Десь на третій тиждень війни тато Іріші (дружини. — Авт.) відкривав їм. Там була зручна позиція для них... Все дуже гарно, красиво, чисто залишили після себе, наші хлопці», — поділився виконавець.


Також співак розповів, що намагався вийти на контакт із кимось щодо служби в ЗСУ.

 

«Я дзвонив, питав, мені казали: «Да, Діма, тебе ще тут не вистачало із твоїм досвідом воєнним». Я у військовій справі просто нуль. Я не боюся це сказати. Уявляю, що я б розгубився, щонайменше. Ходив би питав, як перезарядити автомат. І взагалі, не можу уявити, як я вбиваю когось», — зізнався він.