На шляху до «абсолюту»: Усик провів дуель поглядів з Джошуа перед боєм-реваншем

23.06.2022
На шляху до «абсолюту»: Усик провів дуель поглядів з Джошуа перед боєм-реваншем

Олександр Усик та Ентоні Джошуа — на пресконференції в Джидді. (Фото з сайту www.ua-football.com.)

Професійний світ боксу готується до великого боксерського протистояння.
    

Після тривалих узгоджень умов контракту на реванш та дати бою представники команд українця Олександра Усика та британця Ентоні Джошуа перейшли до безпосередньої промоції протистояння, котре анонсоване на 20 серпня і має відбутися в Саудівській Аравії.

 

Вибір країни для бою за три чемпіонські пояси в супертяжкому дивізіоні виглядає дещо дивним, однак саме там у промоутерів виявилися найкращі можливості для отримання призового фонду за організацію супербою.
    

Днями ж у місті Джидда, котре розташоване на березі Червоного моря, боксери провели дуель поглядів. Бійці довго й упевнено дивилися в очі один одному, після чого провели пресконференцію, де без надлишкового пафосу заявили про свої амбіції.
    

«Наскільки ми знаємо, у нас у країні зараз складне становище, але ми з моєю командою робимо свою справу. Я ніколи не робив гучних заяв, я просто працював і робив свою роботу в тренувальному таборі. Це те, що я буду робити весь цей час до бою, а потім я вийду і буду радувати вас своїм боксом», — заявив Усик.
    

При цьому Джошуа мусив визнати, що в першому протистоянні з українцем його добряче побили, однак наголосив: «Найкрутіше в тому, що я отримав другий шанс. Коли я був підлітком, то постійно влипав у всілякі неприємності, але потім вищі сили послали мені другий шанс — і я прийшов у бокс. Опинившись у залі, я вчепився в цей спорт обома руками і вже не відпускав. Якщо ви знайомі зі мною і моєю історією, то знаєте, що я король камбеків. Я можу впасти, але нікому не втримати мене внизу, адже я завжди сповнений духу. Навіть у найважчі часи я знаю, що в кінцевому підсумку все буде добре.Так що ми продовжуємо рухатися вперед».
    

Нагадаємо, що одного разу Ентоні вже повертав втрачені в бою з Енді Руїзом пояси й пообіцяв це зробити знову. Задля того, аби відібрати чемпіонські пояси в Усика, Джошуа навіть змінив наставника, котрий вказав на помилки своєму новому підопічному. Роберт Гарсія підготував уже 14 чемпіонів світу в профібоксі й сподівається на успіх з іще одним учнем.
    

«Просто зараз я бачу кардинально іншого Ентоні. Я можу це сказати по тому, як він думає, як говорить, і по тому, як він старанно тренується в залі. Як на мене, він мав погану стратегію, але це вже в минулому. Усик виявився кращим у той вечір, мої вітання, але 20 серпня ми збираємося зробити все, що в наших силах, щоб виграти титули назад. Я знаю, Ентоні може це зробити. Він більший, фізично сильніший, у нього довші руки, і ми плануємо скористатися цим. Безумовно, нам потрібно бути готовими до будь-якої дрібниці. Усик — приголомшливий боєць. Він має навички, рефлекси, точність — повний набір. Але я вважаю, що Ентоні має всі необхідні інструменти, щоб його побити», — зауважив Гарсія.
    

Додамо, що переможець цього протистояння на березі Червоного моря отримає можливість поборотися з Тайсоном Ф’юрі за титул кращого з кращих.

 

«Для Усика важливо зберегти титули і йти далі, адже є шанс, що переможець цього протистояння отримає можливість битися за абсолютне чемпіонство. Це буде історичний бій. Упевнений, що 20 серпня також стане історичним днем і для боксу», — наголосив менеджер Усика Егіс Клімас..