«Друга Ріка» зібрала для ЗСУ майже два мільйони і вирушила у новий тур

09.06.2022
«Друга Ріка» зібрала для ЗСУ майже два мільйони і вирушила у новий тур

Валерій Харчишин.

Музиканти популярного гурту «Друга Ріка» зібрали майже два мільйони гривень для потреб ЗСУ під час благодійного туру, що проходить під гаслом «Хто, якщо не ми?».


Зокрема, під час концертів за кордоном вдалося зібрати кошти на загальну суму 882 тис. 891 грн.

 

Вони пішли на придбання двох позашляховиків, ста матраців-спальників та трьох тактичних планшетів для батальйону спецпризначення, в якому служить брат фронтмена групи Валерія Харчишина.

 

Крім того, організатор концертів перерахував 200 тисяч гривень допомоги до чеського фонду підтримки України, який опікується українськими госпіталями.


Глядачі також пожертвували 826 тис. 347 грн. під час онлайн-трансляції концерту «Другої Ріки» у Дніпрі. На отримані кошти волонтери придбали карету швидкої допомоги для тероборони Дніпра.


«Наразі кожна свідома людина робить усе можливе, аби зупинити жахливу війну, що розпочала росія на території суверенної держави Україна, — зазначив Валерій Харчишин.

 

— Наші друзі, рідні, шанувальники взялися захищати країну зі зброєю в руках. Багато українців займаються волонтерством, щоб підтримувати військових та постраждалих мирних жителів. Дякую кожному, хто долучається до нашої благодійної діяльності фінансово. Ви робите велику справу! Завдяки вам ми можемо допомогти тим, хто потребує цього найбільше. Сподіваюся, що, відвідуючи наші концерти, ви трохи забуваєте про жахливі реалії й отримуєте позитивні емоції, які так необхідні наразі кожному, аби боротися з ворогом!».


У червні колектив продовжив благодійний тур «Хто, якщо не ми?». Благодійні концерти вже відбулися у Вінниці, Тернополі та Львові. 10 червня гурт виступить у Парижі.

 

Далі за графіком — концерти у польських містах Вроцлаві, Гданську, Лодзі, Варшаві. Мета закордонного туру — зібрати кошти на придбання двох безпілотників, автобуса й тактичної амуніції для батальйону спецпризначення.


У лідера гурту Валерія Харчишина, окрім бажання якнайшвидшої перемоги, ще й власні рахунки з ворогом. У березні внаслідок влучання ворожого снаряда згорів його будинок під Гостомелем.

 

«Цей будинок під Гостомелем — частина мого життя. В ньому виросли і жили троє моїх синів. Я будував його за всі гроші, що я заробляв, — написав тоді Харчишин у фейсбуці. — Я боровся за нього, коли у мене відбирали землю, коли «намахували» будівельники-шахраї — перебудовував майже усе. Нещодавно я побудував поруч будиночок для батьків, що виявили бажання переїхати. Під час затяжної ковід-кризи. На останні гроші. Батьки не переїхали. Не встигли. Для моїх дітей цей будинок — їхній дім. Їхня Україна. Вчора він повністю згорів. Орки влучили в нього. У моїх дітей тепер немає «їхньої України».

 

Він додав, що «чорти в лаптях нищать наші будинки, наше майно, але вони не знищать нас».

 

«Не знищать нашу волю, наші руки, наші знання, наші вміння. Я побудую сотні таких будинків. Ми все відбудуємо. Кожну домівку. Посадимо тисячі дерев. Але спочатку ми знищимо кожного орка, що ступив на нашу землю», — зазначив Валерій і додав, що залишається в Україні. До перемоги.