Ракетомоделювання і пневматика для школярів: у черкаській гімназії відкрили STEM-лабораторію

24.02.2022
Ракетомоделювання і пневматика для школярів: у черкаській гімназії відкрили STEM-лабораторію

Особлива лабораторія у Черкаській гімназії №9 імені О. М. Луценка. (Фото з фейсбуку Валерія Данилевського.)

У Черкаській гімназії №9 імені О. М. Луценка, яка чотири роки тому долучилася до обласної програми «Інноваційні школи Черкащини» й почала отримувати перші набори робототехніки, нині відкрили ще й сучасну STEM-лабораторію. Це спільний унікальний проєкт обласної та міської влади.

 

За словами головного освітянина Черкащини Валерія Данилевського, все обладнання STEAM-лабораторії придбали коштом державної субвенції, а приміщення відремонтували за рахунок міського бюджету.


Наразі в новій лабораторії три кабінети, для теоретичних та практичних занять, де опановуватимуть науку, технології, технічну творчість, мистецтво та математику. Навчальні класи обладнали ноутбуками, тут є лазерний верстат із цифровим керуванням, 3D-сканер, 3D-принтер, окуляри віртуальної реальності, фрезер, конструктори.

 

«У новій лабораторії школярі отримуватимуть теоретичні та практичні знання із 3D-моделювання, ракетомоделювання, інженерії, пневматики», — уточнив Валерій Данилевський.


Стрімка еволюція технологій веде до того, що найперспективнішими фахівцями у світі є програмісти, IT-фахівці, інженери, професіонали в галузі високих технологій.

 

Тож одним із завдань сучасної інноваційної школи в Черкасах є підготовка учня з компетенціями майбутнього, у формуванні яких якраз і допомагає система навчання STEAM.


«Черкащина є одним iз лідерів та першопрохідців з упровадження STEM-технологій в освітній процес. Тому знаковою подією для галузі освіти нашої області стало ще й підписання меморандуму про співпрацю між управлінням освіти і науки ОДА та партнером-консультантом Міністерства освіти і науки України БО «Благодійний фонд «Фонд освітніх ініціатив», — додав посадовець.