Погляд у перспективу: у цьому сезоні виступи на єврокубках продовжить лише молодіжна команда «Динамо»

17.02.2022
Погляд у перспективу: у цьому сезоні виступи на єврокубках продовжить лише молодіжна команда «Динамо»

Кілька гравців динамівської «молодіжки» (U19), серед яких і Антон Боль (№89), продуктивно працюють на турецькому зборі першої команди «біло-синіх». (Фото пресслужби ФК «Динамо».)

Нинішній сезон для вітчизняного футболу особливий.

 

Уперше за багато років жодна з команд прем’єр-ліги не гратиме у весняній частині єврокубків, тож усі без винятку колективи УПЛ цілком та повністю зосередженні на підготовці до рестарту національного чемпіонату.

 

При цьому наразі всі 16 колективів елітного дивізіону готуються до поновлення сезону в Туреччині.

 

Туди, прагнучи напередодні березневого «плей-оф» кваліфікації на ЧС-2022 побачити в дії максимальну кількість збірників, вирушив і головний тренер збірної України Олександр Петраков.


«Час, коли клуби готуються на зборах, — це унікальна можливість поспілкуватися з голов­ними тренерами всіх команд, поділитися з ними думками, побачити, як готуються кандидати до національної збірної. Тому, плануючи свою робочу поїздку, я одразу вирішив, що обов’язково завітаю до табору кожного нашого клубу або принаймні відвідаю контрольну гру за його участю. І обов’язково поспілкуюся з кожним головним тренером», — розповів про план свого турецького вояжу очільник «синьо-жовтих».


На думку Петракова, підготовка до відповідальних березневих матчів (першим у календарі — 24 березня — стоїть гостьовий поєдинок проти збірної Шотландії) уже розпочалася. Тож, за його словами, кожен збірник має про це пам’ятати, готуватися й налаштовувати себе відповідним чином.


Водночас що б там казав наставник збірної України, але за кілька тижнів до рестарту сезону думки гравців синьо-жовтої команди, котрі репрезентують українську першість, більшою мірою зосереджені на турнірних проблемах своїх клубів.


«Перед поновленням чемпіонату мотивація у нас одна: нам потрібно наздоганяти і випереджати «Шахтар». Місце в турнірній таблиці, на якому ми зараз перебуваємо, — зовсім не те, де ми хочемо бути», — наголосив капітан «Динамо» та півзахисник української збірної Сергій Сидорчук.


До слова, на зборі в Туреччині поряд з гравцями основного складу «синьо-жовтих» активно працюють і кілька представників динамівської «молодіжки» віком до 19 років, які своєю грою на груповому етапі Юнацької Ліги чемпіонів-2021/2022 неабияк вразили очільника першої команди «Динамо» Мірчу Луческу.


Під час групового раунду молода команда Ігоря Костюка завдала сенсаційних поразок «Барселоні» та «Баварії» й у підсумку пробилася до стикового «плей-оф», де днями в серії післяматчевих 11-метрових ударів здолала «Депортиво».

 

Пройти потужного суперника «біло-синім» не завадили ні 20 тисяч іспанських уболівальників на місцевому стадіоні «Ріасор», ні серйозні кадрові проб­леми, через які були відсутні одразу п’ятеро виконавців «основи».


«Незважаючи на складнощі, хлопці — молодці, проявили характер і пройшли далі», — каже Сидорчук, наголошуючи, що за поєдинком «молодіжки» по телевізору активно вболівали їхні старші колеги. Тепер, на стадії 1/8 фіналу ЛЧ, динамівських юнаків чекає домашня зустріч з лісабонським «Спортингом».


«Ми розраховуємо на цікавий поєдинок і те, що стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського буде повністю готовий до проведення зустрічі. Особисто я вірю в те, що, пройшовши такий складний шлях, наша команда не зупиниться на досягнутому», — заявив президент «Динамо» Ігор Суркіс.