Налаштовані на результат: топові клуби УПЛ готуються до запеклої боротьби в другій частині чемпіонату

03.02.2022
Налаштовані на результат: топові клуби УПЛ готуються до запеклої боротьби в другій частині чемпіонату

Під час січневої частини навчально-тренувального збору футболісти «Динамо» продемонстрували високу результативність. (Фото з сайту fcdynamo.com.)

Підготовка до рестарту сезону в УПЛ — у розпалі.

 

Команди активно грають контрольні поєдинки та вирішують проблемні кадрові питання.


Не так давно ставши на тренерський місток «Шахтаря», Роберто Де Дзербі взявся до по­ступової перебудови та омолодження «гірницького» колективу.


У літнє міжсезоння, щойно італієць прибув до України, власник донецького клубу не наважився фінансувати серзойні трансфери, однак, коли вперше за десять років його команді не вдалося пробитися до весняної частини єврокубків, Рінат Ахметов одразу розпочав серйозні фінансові вливання в клуб.


Бразильський новачок «Шахтаря» Давид Нерес, який у попередні роки непогано проявляв свій бомбардирський хист у нідерландському «Аяксі», забивши 37 м’ячів, уже відзначився першими голами за «помаранчево-чорних».

 

У товариському поєдинку проти сербської «Црвени Звєзди» Нерес зробив «дубль» і допоміг на мажорній ноті своїй новій команді завершити першу частину турецького тренувального збору.


Після нетривалого перепочинку в Києві підопічні Роберто Де Дзербі знову повернуться на Середземноморське узбережжя Туреччини, де зіграють iще одну серію контрольних матчів.

 

Під час січневого збору «гірники» мали три «товарняки». Зустріч з «Маріуполем» завершилася «сухою» нічиєю, натомість переможно були завершені протистояння з австрійським «Вольфсбергером» (4:1) та сербськими «армійцями» (3:2).


«Це перший збір, не все виходить, але ми рухаємося в цьо­му напрямі. Головний тренер хоче реалізувати свої тактичні ідеї, тому було чимало теоретичних занять», — ветеран «Шахтаря» Андрій П’ятов розповів про особливості січневої роботи команди.


У матчі проти непоступливої «Црвени Звєзди» «гірникам» видалося несолодко. Ведучи перед з різницею в два м’ячі, підопічні Де Дзербі розгубили комфортну перевагу, проте на «мирову» вирішили не погоджуватися.


«Так, справді, гра давалася непросто, але ми показали себе з найкращого боку, дотиснули суперника й досягли перемоги», — сказав ще один новий донецький бразилець Вінісіус Тобіас.


Якщо у «гірників» на най­ближчі дні запланований відпочинок, то інший вітчизняний гранд уже розпочав другу частину зимового навчально-тренувального збору. Трохи перевівши подих після насиченого фізичними навантаження іспанського збору, «Динамо» перебралося до Туреччини й у контрольному поєдинку №5 розгромило болгарський «Лудогорець» — 4:1.


«Підсумковий рахунок відображає нашу налаштованість на гру», — зазначив після перемоги 19-річний динамівський захисник Костянтин Вівчаренко. До слова, окрім нього, на зимовому зборі з першою командою «Динамо» працюють іще двоє представників клубного резерву — Антон Боль та Олександр Яцик. Усіх їх називають майбутнім столичного клубу.


А от у Владислава Супряги та Еріка Раміреса справи в «Динамо» не пішли — обох днями відправили в оренду до італійської «Сампдорії» та хіхонського «Спортинга» відповідно. При цьому, як повідомляють деякі ЗМІ, динамівський клуб зі своєї кишені продовжуватиме платити хлопцям заробітну платню.