Інвестиції в майбутнє: лідери УПЛ розпочали підготовку до запеклої боротьби за чемпіонство

20.01.2022
Інвестиції в майбутнє: лідери УПЛ розпочали підготовку до запеклої боротьби за чемпіонство

До рестарту сезону «гірники», як і переважна більшість клубів УПЛ, готуватимуться в Туреччині. (Фото з сайту shakhtar.com.)

В українському футболі попри зимову паузу спостерігається відчутне пожвавлення.

 

Після завершення відпускної кампанії футболісти УПЛ масово повертаються до України, аби пройти тут медогляд і вирушити до теплих країв на навчально-тренувальні збори.


За окремим винятком, усі колективи прем’єр-ліги прямують до Туреччини. Буде там, власне, й столичне «Динамо», однак першу частину збору підопічні Мірчи Луческу проведуть в Іспанії.


Динамівці вже в провінції Аліканте, де до кінця січня вони мають зіграти чотири контрольні поєдинки — з представником Іспанії («Реал Мурсія»), Норвегії («Буде-Глімт», Люксембургу (Расінг Уніон) та, найімовірніше, Швеції (четвертий суперник у процесі узгодження).


Завершивши першу частину ЧУ на другому місці, «біло-синім», які, очевидно, прагнуть зберегти за собою чемпіонський титул, перед рестартом національної першості доведеться працювати в напруженому режимі.

 

Зрозуміло, що конкуренти з «Шахтаря» без бою точно не поступляться чільною позицією, хоча опонентів і розділяє лише два пункти.

 

Водночас уже з першого дня тренувань румунський наставник столичного клубу запропонував підопічним серйозні навантаження.

 

«Тренер задоволений тим, як ми бігали, а от хлопці після пробіжки вже були не такими радісними, як до початку тренування», — півзахисник «Динамо» Віталій Буяльський розповів про відчуття після першого в новому році повноцінного заняття.


За словами динамівця, румунський спеціаліст присвятив значну частину часу першого побачення зі своїми футболістами аналізу їхньої гри під час осінньої частини сезону.

 

Нагадаємо, що жоден з українських клубів не пробився до весняної частини єврокубків, відтак нікому з претендентів на національне «золото» не доведеться розпорошувати сили на два фронти.

 

А наскільки важливим для «Шахтаря» є повернення на чемпіонську вершину, можна зрозуміти з його активної роботи на трансферному ринку.

Вирушаючи на тренувальний збір до Туреччини, «гірники» оголосили про підписання контрактів одразу з двома новачками: Давидом Нересом, який виступав за «Аякс», та Вінісіусом Тобіасом, котрого запросили з бразильського «Інтернасьйоналя».


«Я буду багато інвестувати в «Шахтар». Рівно стільки, щоб команда могла грати в такий футбол, який ми хочемо бачити, — заявив власник «гірницького» клубу Рінат Ахметов. — Упевнений, що команда на правильному шляху. Потрібно лише терпіння. А якщо буде потрібно, я готовий інвестувати ще в нових гравців».


Першими ж спаринг-партнерами «помаранчево-чорних» у новому році будуть австрійський «Вольфсбергер», білоруський «Шахтар» та «Црвена Звєзда» із Сербії.

 

«Для першого етапу підготовки — це найсильніші варіанти опонентів», — наголосили в спортивному директораті «Шахтаря».


Фінансові та організаційні можливості інших вітчизняних клубів з верхньої частини турнірної таблиці значно скромніші. Те саме стосується й їхніх турнірних амбіцій.

 

Приміром, у «Дніпрі-1», котрий у ранзі третьої команди проміжного протоколу пішов на зимову перерву, про подальше турнірне зростання не дуже-то й мріють, вказуючи на те, що й підсумкова «бронзова» позиція вважатиметься великим досягненням.


Чинному бронзовому призеру ЧУ — луганській «Зорі» — за словами її півзахисника Дмитра Хомченовського, кожного сезону непросто боротися за високі позиції, проте в команді обіцяють і цього разу замахнутися на максимально можливі позиції.


Про бажання в новому році покращити свої турнірні позиції заявили й у «Минаї». Наразі передостанній колектив УПЛ нещодавно оголосив про призначення на пост головного тренера авторитетного спеціаліста, колишнього очільника «Олександрії» Володимира Шарана.

 

«Наше головне завдання — зберегти місце в УПЛ», — заявив новий наставник закарпатського клубу.