Домашній лід не допоміг: «Кременчуку» не вдалося подужати «Сокіл» у фіналі Кубка України

13.01.2022
Домашній лід не допоміг: «Кременчуку» не вдалося подужати «Сокіл» у фіналі Кубка України

Попри перевагу домашнього льоду «Кременчуку» не вдалося подужати «Сокіл» у фіналі Кубка України. (Фото з сайту topnews.pl.ua.)

Після того, як хокейний чемпіонат України залишила половина його учасників і в команд УХЛ різко зменшилося ігрове навантаження, задля «компенсації» втрачених матчів «регулярки» керівництво ФХУ запропонувало колективам національної першості на початку нового року поборотися за Кубок України.


Проте грати турнір вирішили не за класичним кубковим сценарієм. Замість поєдинків навиліт четвірці колективів-учасників, аби визначити фіналістів КУ-2022, довелося зіграти одноколовий мінітурнір.

 

Попри те, що до нового року в національному чемпіонаті під егідою ФХУ змагалася п’ятірка клубів, на старт кубкових баталій вийшло лише чотири команди. Згодом з’ясувалося, що напередодні кубкових змагань харківський «Рулав Одд» повідомив ФХУ про свій вихід з УХЛ, тож участь у Кубку взяли «Сокіл», «Кременчук», «Дніпро» та БСФК.


Дві кращі команди регулярного сезону ЧУ — зі столиці та Полтавщини — підтвердили свій клас і в груповому турнірі кубкових перегонів. Київський «Сокіл» цей кваліфікаційний етап узагалі пройшов без втрат. Власне, його перемогою завершилося й повторне побачення з «Кременчуком», яке відбулося вже у фіналі КУ.


«Ми заслужили на цей трофей, вигравши всі чотири поєдинки. Причому важко було не лише в зустрічах проти «Кременчука». Чотири гри впродовж чотирьох днів — це дуже важко. На гравцях лежить велике фізичне навантаження. Навіть на чемпіонатах світу після двох ігрових днів команди мають день паузи. Після гри у хлопців було зневоднення організму. Навіть сил, щоб кричати й радіти перемозі, не залишилося. На льоду ми віддали все, що є. Добре, що ми виграли. Дякую всім хлопцям за віддачу. І нашим уболівальникам. Їх підтримка впродовж усіх чотирьох днів нам дуже допомогла. Вони постійно гнали нас уперед. Це наш спільний кубок», — розповів про деталі знакової перемоги ветеран «Сокола» Андрій Міхнов.


Відзначимо, що на вирішальну зустріч київський колектив виходив у статусі гостей, утім цей факт не завадив команді Олега Шафаренка впевнено виграти фінал — 4:1 — у господарів кубкового турніру, непоступливої команди з Кременчука. Сподівання місцевих хокеїстів, що домашні трибуни допоможуть їм залишити престижний трофей удома, не виправдалися.

 

На думку Андрія Міхнова, хокеїсти «Сокола» виявилися краще готовими фізично за своїх опонентів, що в підсумку й дозволило столичному клубу вдруге в своїй історії стати володарем національного Кубка.


Надалі ж фіналісти Кубка продовжать боротьбу за перемогу в національному чемпіонаті, де наразі, переважаючи на два очки «Кременчук», лідирує «Сокіл».

 

Примітно, що третім у турнірному протоколі ЧУ-2021/2022, який розміщений на сайті ФХУ, стоять «Харківські берсерки».

 

За повідомленням пресслужби федерації, цей колектив прийшов на зміну ХК «Рулав Одд». Утім в самому «Рулав Одді» наголошують, що ніякої зміни назви клубу не відбувалося, а сам колектив iще 3 січня вийшов зі складу УХЛ.


Словом, із приходом нового року проб­леми в українському хокеї нікуди не зникли. І другий за короткий проміжок часу візит президента Міжнародної федерації хокею на льоду Люка Тардіфа до України — яскраве тому підтвердження.