Уманчанин залишив 7-річну доньку на трасі дивитися за будматеріалами: люди викликали поліцію

14.12.2021
Уманчанин залишив 7-річну доньку на трасі дивитися за будматеріалами: люди викликали поліцію

Дитина вже з батьком. (Фото надане пресслужбою черкаської обласної поліції.)

Житель Умані проїжджав трасою і побачив біля лісу малолітню дівчинку.

 

Дитина сиділа на узбіччі дороги з пожвавленим рухом транспорту.

 

Нікого з дорослих поруч не було, лише купа будівельних матеріалів.  Чоловік зупинився, зателефонував у поліцію і чекав правоохоронців, аж доки вони не приїхали.


Як повідомили «Україні молодій» у черкаському обласному управлінні поліції, уманські правоохоронці негайно виїхали на 557-й кілометр автодороги «Стрий—Ізварине», де на їх приїзд чекали  ще й інші небайдужі громадяни, серед яких журналіст Юрій Лисий та поліцейський iз Кіровоградщини, які також зупинилися біля дівчинки.

 

Люди хвилювалися, аби з дитиною нічого не трапилося, і не залишали малу на самоті.


«Утім, коли інспектори прибули, на місці дитини вже не було. Її, разом із залишками будівельних матеріалів, забрав батько. Маючи орієнтування, поліцейські зупинили автомобіль, у якому були чоловік і дівчинка», — розповідають у черкаській поліції.


Уже в районному управлінні поліції, куди правоохоронці запросили батька  з дитиною, 42-річний уманчанин пояснив, що забирав будівельні матеріали на узбіччі траси. Частина не влізла до салону, як і дитина.


«Дорослий чоловік прийняв рішення залишити семирічну доньку на автодорозі, аби вона приглянула за речами, поки він відвезе частину вантажу до Умані та повернеться за нею», — викладають версію батька правоохоронці.


Тож ювенальні інспектори провели бесіду з батьком та дівчинкою. Під час спілкування з поліцейськими чоловік визнав, що вчинив неправильно, і добре, що все закінчилося добре.