Дрібний ремонт: у Черкасах відкрили безкоштовну соціальну майстерню

07.12.2021
Дрібний ремонт: у Черкасах відкрили безкоштовну соціальну майстерню

Малозабезпеченим та пенсіонерам є тепер відчутна підмога. (Фото надане пресслужбою Черкаської міської ради.)

Днями в Черкасах почала працювати безкош­товна соціальна майстерня, де надають послуги з дрібного ремонту одягу малозабезпеченим та пенсіонерам.

 

Як розповідають «Україні молодій» у Черкаській міській раді, її відкрили на базі комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дніпровський» по вулиці Подолинського, 13.


За словами начальника відділу підтримки громадянського суспільства управління інформаційної політики Олексія Дубового, це один iз проєктів-переможців Громадського бюджету міста Черкаси в 2020 році, який реалізували.

 

«Проєкт активно підтримали жителі нашого міста. Бюджет проєкту — 50 тисяч гривень. Отож за ці кошти для майстерні було придбано 4 швейні машинки, 2 оверлоки, 2 розкрійні столи, стелаж для зберігання швейного приладдя та безпосередньо швейне приладдя», — розповідає посадовець.


Мета проєкту — безоплатна допомога пенсіонерам, одиноким, малозабезпеченим громадянам у дрібному ремонті одягу, пошитті постільної білизни для дітей-сиріт та з неблагополучних сімей. А ще — співпраця з центром зайнятості, аби допомогти безробітним освоїти швацькі навички.


До речі, в комітеті самоорганізації населення мікрорайону «Дніпровський» давно збираються волонтери, які плетуть для фронту маскувальні сітки, в’яжуть бійцям теплі шкарпетки, збирають і готують для них смаколики. Також тут працює безплатна перукарня для малозабезпечених. А наразі почала діяти ще й швацька майстерня.


«Цей проєкт — ще один приклад того, що спільними зусиллями ми можемо зробити життя у Черкасах кращим. Наразі в нашому місті триває голосування за проєкти Громадського бюджету 2021 року. І до 14 грудня включно містяни можуть віддати свої голоси за 4 проєкти, які їм найбільше до вподоби», — підсумовує черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.