Гра на випередження: хокейний чемпіонат країни продовжився в урізаному форматі

07.12.2021
Гра на випередження: хокейний чемпіонат країни продовжився в урізаному форматі

Після переформатування чемпіоната України хокеїсти «Кременчука» (в темному) активно включилися в «золоту» гонку. (Фото з сайту fhu.com.ua.)

Уже в середу (8 грудня) стартує дебютний сезон хокейної Суперліги України.

 

Про це повідомляє пресслужба хокейного клубу «Донбас», якому власне й належить ініціатива створення нового проєкту.

 

Не знайшовши спільної мови з керівництвом ФХУ, власники «Донбасу» прийняли рішення залишити Українську хокейну лігу й створити альтернативний чемпіонату країни турнір.


Матчем-відкриттям для хокейної Суперліги стане протистояння двох колективів із Донецького регіону — «Донбасу» та «Краматорська».

 

Загалом же в новій лізі, котру, до слова, очолив колишній генеральний менеджер УХЛ Сергій Варламов, за попередньою інформацією, змагатиметься сім колективів, чотири з яких донедавна ще були учасниками ЧУ.


Тепер же в національній першості, що проходить під егідою ФХУ, залишилося лише чотири колективи. І хоча представники федерації заявили про участь у турнірі п’ятої команди — БСФК, — статус цієї броварської команди, що долучилася до змагань уже після їхнього старту, виглядає незрозумілим.


Новопризначений генеральний менеджер УХЛ Дмитро Христич каже, що без урахування анульованих за участю знятих команд матчів кожен учасник ліги у регулярному чемпіонаті проведе по 32 поєдинки.


При цьому ФХУ до турнірної таблиці для БСФК планує зарахувати результати «Білого барсу» з Білої Церкви.

 

Цікаво, що передумовою для такого рішення стало повідомлення ФХУ про зміну білоцерківською командою своєї прописки, котра начебто збирається перебратися до Броварів. Утім у «Білому барсі» наголошують, що їхня команда залишається в Білій Церкві й гратиме там матчі Суперліги.


Хай там як, а свій перший матч в УХЛ, згідно з даними оновленого календаря, БСФК — команда Броварського спортивно-фахового коледжу — проведе 22 грудня, після того, як її гравці (хокеїсти юніорської збірної України) повернуться з навчально-тренувальних зборів «синьо-жовтих».


Поки ж у регулярній першості УХЛ свої поєдинки грають «старожили» й після рестарту на горі турнірної таблиці сталися відчутні зміни. Зазнавши в останніх турах кількох поразок поспіль, «Сокіл» дозволив порівнятися з собою за очками «Кременчуку».


«Можливо, в окремих матчах нам бракує налаштування, але хокей — така гра, де комусь пощастить трохи більше і від цього можна відштовхуватися. Ми на кожен матч налаштовуємося, як на останній бій. В ідеалі команда має встановити собі планку і нижче неї не опускатися за жодних обставин», — свідчить очільник кременчуцької команди Олександр Савицький.

 

Двічі поспіль у чемпіонаті «Кременчук» переміг київський колектив, і тепер «Сокіл» уже не виглядає беззаперечним фаворитом ЧУ.

 

ТАБЛО
    Чемпіонат України. «Дніпро» — «Сокіл» — 2:1, «Кременчук» — «Рулав Одд» — 5:2, «Рулав Одд» — «Дніпро» — 4:3, «Сокіл» — «Кременчук» — 2:3.
    Турнірне становище: «Кременчук» — 20 (13 матчів), «Сокіл» — 20 (13), «Рулав Одд» — 14 (15), «Дніпро» — 13 (14), БСФК — 3 (11).