Олександр Усик скоро може вийти на об’єднавчий бій за абсолютне чемпіонство в суперважкому дивізіоні

03.12.2021
Олександр Усик скоро може вийти на об’єднавчий бій за абсолютне чемпіонство в суперважкому дивізіоні

Олександр Усик відібрав три чемпіонські пояси у Ентоні Джошуа й готовий до об’єднавчого бою з іншим британцем — Тайсоном Ф’юрі. (Фото з сайту isport.ua.)

Бажання професіональних боксерів здобути титул абсолютного чемпіона часом наштовхує їх на серйозні підводні рифи, зустріч з якими призводить до не надто приємних наслідків.


Приміром, Володимир Кличко, прагнучи здобути забраклого для повної колекції трофею в суперважкому дивізіоні, наразився на двох непрохідних опонентів з Великої Британії, після чого був змушений заявити про завершення своєї боксерської кар’єри.


Поразка, якої в об’єднавчому бою проти Теофімо Лопеса зазнав Василь Ломаченко, також серйозно вплинула на його кар’єрні плани, віддаливши нашого іменитого співвітчизника від чемпіонської вершини.


Утім, не ставлячи перед собою максимальних завдань, навряд чи імениті боксери ставали б тими, ким вони є.


Після того як Володимир Кличко по черзі програв сутички Тайсону Ф’юрі та Ентоні Джошуа, Україна на певний час залишилася без свого повпреда в найпрестижнішому боксерському дивізіоні. Утім минуло трохи часу, й слідами братів Кличків поміж супертяжів пішов Олександр Усик.

 

Зібравши повний комплект чемпіонських поясів у важкому дивізіоні, тепер Сашко неймовірно близько підібрався до бою, перемога в якому може зробити його абсолютним чемпіоном світу в суперважкій категорії.


Як і в історії з Володимиром Кличком, Олександру Усику для повного комплекту не вистачає пояса WBC. Нині, за іронією долі, він належить Тайсону Ф’юрі, тому самому, котрий кілька років тому відібрав усі чемпіонські пояси у Кличка-молодшого.


Сьогодні, коли успішний клієнт промоутерської компанії братів Кличків демонструє напрочуд успішний бокс у суперважкому дивізіоні, один зі співвласників «К2-промоушн» має усі підстави розраховувати на віртуальний реванш.


До слова, іншого кривдника Кличка-молодшого — Ентоні Джошуа — Олександр Усик уже переміг. Тепер на черзі багатообіцяючий бій проти Тайсона Ф’юрі.


Не виключено, що вже найближчим часом він відбудеться, хоча, за контрактом, Усик має провести бій-реванш із Джошуа. Однак, як каже промоутер українця Олександр Красюк, за певні гроші Ентоні може «посунутися» й дозволити Усику зустрітися з Ф’юрі.

 

Сам володар чемпіонських поясів WBO, WBA, IBF не проти такого розвитку подій. Щоправда, команда Ф’юрі з відповіддю не поспішає.


* * *


А от в історії з реваншем Василя Ломаченка та Теофімо Лопеса сталася неочікувана подія. Під час захисту своїх поясів американець зазнав несподіваної поразки від австралійця Джорда Камбососа й відповідно втратив можливість диктувати претендентам свої вимоги.