Обікрали Левандовського? Ліонелю Мессі сенсаційно віддали сьомий «Золотий м’яч»

03.12.2021
Обікрали Левандовського? Ліонелю Мессі сенсаційно віддали сьомий «Золотий м’яч»

Ліонель Мессі всьоме отримав «Золотий м’яч». (Фото з сайту www.nytimes.com.)

Ліонель Мессі виграв свій сьомий «Золотий м’яч». Такими відверто несподіваними виявилися результати голосування, котре впродовж багатьох років організовує редакція впливового видання «Франс футбол».


Озвучені результати виявилися не надто очікуваними для футбольного світу, адже більшою мірою там сподівалися на те, що престижну нагороду представники «Франс футболу» віддадуть польському форварду «Баварії» Роберту Левандовському.

 

Утім голосування, проведене поміж 178 футбольних журналістів планети, засвідчило перемогу футбольного генія з Аргентини.


«Коли в 2019 році отримував «Золотий м’яч», думав, що то було востаннє. Але виграний цього літа Кубок Америки кардинальним чином змінив ситуацію», — зізнався Мессі.


Тож виграш Ліонелем першого в кар’єрі трофею в складі національної збірної Аргентини вкупі з титулом кращого бомбардира іспанської Прімери-2020/2021 дозволив йому на мізерну кількість голосів (33 пункти) обійти в голосуванні свого головного конкурента, здобутки котрого в поточному році обмежилися лише внутрішнім чемпіонатом Німеччини.


І хоча за підсумками минулого сезону Левандовському в бундеслізі вдалося встановити неабияке досягнення — побити багаторічний бомбардирський рекорд легендарного Герда Мюллера, в результаті цього здобутку виявилося замало для отримання «Золотого м’яча».


«Дякую Роберту за гідне суперництво. І маю визнати, що в 2020 році саме він заслужив на звання кращого футболіста світу», — зазначив аргентинський форвард.


Вочевидь і сам Мессі, і керівники «Франс футболу» передбачали, що далеко не всім сподобаються результати голосування 2021 року, тож мусили зробити реверанс у бік польського форварда.


Слід визнати, що їхні побоювання не були помилковими — щойно світ дізнався про виграш Мессі сьомого «золота», критика на адресу «Франс футбол» полилася звідусіль. Скажімо, володар «Золотого м’яча» 1986 року Ігор Бєланов заявив: «Левандовського просто обікрали».

 

При цьому дехто з футбольних експертів процедуру визначення володаря «Золотого м’яча» взагалі назвав профанацією.


Зрештою, після хвилі негативних коментарів у засобах масової інформації активно почала ширитися новина про те, що Роберту Левандовському можуть вручити «Золотий м’яч» за підсумками 2020  року, коли через коронавірусну пандемію у «ФФ» вирішили відмовитися від вручення «Золотого м’яча».

 

Однак під тиском футбольної громадськості керівники впливового видання спробують виправити історичну несправедливість і віддадуть поляку чесно зароблений приз.

 

Ну а за підсумками 2021 року Левандовському від «Франс футбол» дістався титул кращого бомбардира світу. Такий собі втішний бонус.