Треба забивати: «Динамо» та «Шахтар» достроково втратили шанси на гру у єврокубках

26.11.2021
Треба забивати: «Динамо» та «Шахтар» достроково втратили шанси на гру у єврокубках

Зігравши проти «Баварії» в Києві свій найкращий матч у поточній Лізі чемпіонів, динамівці нарешті змогли відкрити лік своїх голів у євросезоні. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Груповий етап Ліги чемпіонів іще не завершено, а обидва вітчизняні флагмани — «Динамо» та «Шахтар» — вже втратили всі шанси на продовження єврокубкового сезону.

 

Суперництво з найкращими представниками континентального футболу, котрих жереб у надмірній кількості послав в опоненти до «гірників» та «біло-синіх», завершилося для них турнірним провалом, адже мізерна кількість набраних очок за тур до завершення групових баталій не дозволяє їм претендувати навіть на Лігу Європи.


Однак якщо в «Шахтарі» такий єврокубковий прокол сприймають як принизливий ляпас (що говорити, коли в турнірній таблиці вище за донецький клуб опинився «Шериф» із Тирасполя), то в «Динамо» намагаються з оптимізмом сприйняти дострокове припинення боротьби за єврокубки.


«Сподіваюся, що наша команда отримала неоціненний досвід. Якщо наступного сезону ми потрапимо до Ліги чемпіонів, з певним посиленням ми вже не будемо там виглядати хлопчиками для биття. Нам є куди прогресувати», — наголосив президент динамівського клубу Ігор Суркіс.


Попри те, що в п’ятому турі, в матчі проти «Баварії», «біло-сині» зазнали четвертої поспіль поразки на груповому етапі, власник та головний тренер «Динамо» зійшлися на думці, що поєдинок проти німецького чемпіона — це гра, за яку не соромно.


«Вважаю, що й два попередні матчі з «Барселоною» ми зіграли добре та гідно. Сьогодні за інтенсивністю, напругою і тим, як ми пресингували і тиснули на суперника, особливо у другому таймі, це була найкраща половина зустрічі. У першому ж таймі ми виявили забагато поваги до суперника, якому дозволяли надто багато. А після перерви ми зіграли в хороший футбол, — резюмував румунський наставник киян Мірча Луческу.

 

Мабуть, закономірно, що саме в цьому матчі динамівці забили свій перший гол у поточній Лізі чемпіонів. Він — на рахунку перекваліфікованого румунським наставником у форварди динамівського «опорника» Дениса Гармаша.


«У нас було стільки моментів у цій грі, скільки не було за всю Лігу чемпіонів, за цей сезон і минулий разом узяті. Але треба забивати. Не забиваючи голи у футболі, не виграєш. Сьогодні я задоволений насамперед грою. Сподіваюся, якщо буде гра, то прийдуть і перемоги», — зауважив власник «Динамо».


Власне, як і столичний клуб, досі не вигравав у груповому раунді поточної Ліги чемпіонів і донецький «Шахтар».

 

Після сенсаційної поразки в першому турі «Шерифу» підопічні Роберто Де Дзербі спромоглися здобути лише один заліковий бал, розписавши в Києві нічию з «Інтером».

 

Їхня повторна зустріч мала для «гірників» доленосне значення. Лише перемога в Мілані залишала «помаранчево-чорним» хороші шанси на єврокубкову весну. Утім жодних подарунків від «Інтера» український віцечемпіон не дочекався.

 

«У майбутньому зможемо грати в Лізі чемпіонів по-іншому», — пообіцяв італійський «коуч» «гірників» Де Дзербі. А поки доводиться констатувати, що вперше за останні десять сезонів донецький клуб не матиме єврокубкової весни.

 

ТАБЛО


Ліга чемпіонів. 5-й тур.
Група Е. «Динамо» (Київ) — «Баварія» (Німеччина) — 1:2, «Барселона» (Іспанія) — «Бенфіка» — 0:0.
Турнірне становище: «Баварія» — 15, «Барселона» — 7, «Бенфіка» — 1.
Група D. «Інтер» (Італія) — «Шахтар» (Україна) — 2:0, «Шериф» (Молдова) — «Реал» (Іспанія) — 0:3.
Турнірне становище: «Реал» — 12, «Інтер» — 10, «Шериф» — 6, «Шахтар» — 1.